Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Een revolutionaire 3D-kwantumversnellingsmeter kan onze manier van navigeren voorgoed veranderen.

Een revolutionaire 3D-kwantumversnellingsmeter kan onze manier van navigeren voorgoed veranderen.

 

Stel je een wereld voor waarin je kunt reizen zonder je zorgen te maken dat je de weg kwijtraakt. Een wereld waarin je telefoon, of welk ander apparaat dan ook, je altijd precies kan vertellen waar je bent en hoe je daar kunt komen. Geen zorgen meer om te verdwalen op onbekend terrein of om zonder GPS te zitten wanneer je die het hardst nodig hebt. Klinkt als een droom, toch? Nou, die droom kan binnenkort werkelijkheid worden.

 

Maak kennis met de allereerste 3D kwantumversnellingsmeter. Dit nieuwe apparaat kan de versnelling nauwkeurig meten met behulp van kwantumeffecten en zou kunnen worden gebruikt voor navigatie wanneer GPS niet beschikbaar is. Met deze nieuwe technologie kunnen voertuigen zelfs navigeren als de GPS niet meer werkt. Maar hoe werkt het?

 

Hoe de 3D-kwantumversnellingsmeter werkt

Om te begrijpen hoe de 3D kwantumversnellingsmeter werkt, moeten we eerst begrijpen wat een versnellingsmeter is en hoe hij werkt. Een versnellingsmeter is een klein apparaatje dat overal in zit, van telefoons tot drones. Het werkt door veranderingen in beweging en dus positie te detecteren. Conventionele versnellingsmeters gebruiken sensoren om deze veranderingen te detecteren, maar kwantumversnellingsmeters maken gebruik van atoominterferometrie.

 

Atoominterferometrie is een techniek die gebruik maakt van de golfachtige aard van atomen om zeer kleine veranderingen in versnelling te meten. Wanneer atomen worden versneld, veranderen hun golven van fase, en deze verandering kan worden gemeten met behulp van laserlichtinterferentie. Door de faseveranderingen van twee atomaire golven te vergelijken, kan de versnelling met grote nauwkeurigheid worden berekend. Dit maakt kwantumversnellingsmeters veel nauwkeuriger dan hun niet-kwantumtegenhangers.

 

De 3D kwantumversnellingsmeter gaat nog een stap verder door de versnelling in drie in plaats van twee dimensies te kunnen meten. Dit maakt een nog grotere nauwkeurigheid mogelijk en opent een nieuwe reeks potentiële toepassingen.

 

Toepassingen voor de 3D-kwantumversnellingsmeter

Tot dusver is de 3D kwantumversnellingsmeter met succes getest op een drone. Het team achter het apparaat gelooft dat het ook kan worden gebruikt op schepen en vliegtuigen als een back-up navigatiesysteem voor het geval GPS uitvalt. Het apparaat zou ook kunnen worden gebruikt in smartphones en andere draagbare apparaten om gebruikers nauwkeuriger informatie te geven over hun locatie en omgeving. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Conclusie

Wat navigatie betreft, hebben we een lange weg afgelegd sinds de dagen van kaarten en kompassen. Tegenwoordig is GPS koning. Maar wat gebeurt er als de GPS uitvalt? Dat is waar de 3D kwantumversnellingsmeter om de hoek komt kijken. Dit nieuwe apparaat heeft het potentieel om de manier waarop wij navigeren voor altijd te veranderen door ons te voorzien van een back-up navigatiesysteem dat nog nauwkeuriger is dan GPS. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog te investeren in deze nieuwe technologie!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij