Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Hoe geluidsgolven kunnen helpen bij de hergroei van botten

Hoe geluidsgolven kunnen helpen bij de hergroei van botten

 

Wat is er gebeurd?

Onderzoekers hebben geluidsgolven gebruikt om stamcellen om te zetten in botcellen, een vooruitgang op het gebied van weefselengineering die op een dag patiënten zou kunnen helpen bot te hergroeien dat verloren is gegaan aan kanker of degeneratieve ziekten. De innovatieve stamcelbehandeling van onderzoekers van de RMIT University biedt een slimme manier om enkele van de grootste uitdagingen op dit gebied aan te gaan, door middel van de precisiekracht van hoogfrequente geluidsgolven.

 

Lees het oorspronkelijke artikel: https://bit.ly/34YSeC7

 

Waarom is dit belangrijk?

Weefselmanipulatie is een opkomend gebied dat zich richt op de wederopbouw van botten en spieren door gebruik te maken van het natuurlijke vermogen van het menselijk lichaam om zichzelf te genezen. Een belangrijke uitdaging bij de hergroei van bot is de behoefte aan grote hoeveelheden botcellen die zullen gedijen en bloeien zodra zij in het doelgebied zijn geïmplanteerd. Tot op heden is bij experimentele processen om adulte stamcellen in botcellen om te zetten gebruik gemaakt van ingewikkelde en dure apparatuur en is de massaproduktie moeilijk geweest, waardoor een wijdverbreide klinische toepassing onrealistisch is. Bovendien is bij de weinige klinische proeven waarbij is getracht opnieuw bot te kweken, grotendeels gebruik gemaakt van stamcellen die uit het beenmerg van de patiënt zijn gehaald - een zeer pijnlijke procedure. In een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift Small, toonde het RMIT-onderzoeksteam aan dat stamcellen die met hoogfrequente geluidsgolven waren behandeld, snel en efficiënt in botcellen veranderden. Belangrijk is dat de behandeling effectief was op meerdere soorten cellen, waaronder stamcellen uit vet, die veel minder pijnlijk zijn om uit een patiënt te halen. Co-hoofdonderzoeker Dr. Amy Gelmi zei dat de nieuwe aanpak sneller en eenvoudiger was dan andere methoden:

  • "De geluidsgolven verkorten de behandelingstijd die gewoonlijk nodig is om stamcellen in botcellen te laten veranderen met enkele dagen," zei Gelmi, een Vice-Chancellor's Research Fellow aan RMIT.
  • "Voor deze methode zijn ook geen speciale 'botopwekkende' medicijnen nodig en ze is heel gemakkelijk toe te passen op de stamcellen.
  • "Uit onze studie bleek dat deze nieuwe benadering veel potentieel heeft om te worden gebruikt voor de behandeling van stamcellen voordat we ze op een implantaat coaten of direct in het lichaam injecteren voor weefselmanipulatie."
  • De hoogfrequente geluidsgolven die bij de stamcelbehandeling werden gebruikt, werden gegenereerd op een goedkoop microchip-apparaat dat door RMIT was ontwikkeld.

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij