Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Professor McGill ontdekt mogelijke oplossing voor waterstofproductie uit zeewater

Professor McGill ontdekt mogelijke oplossing voor waterstofproductie uit zeewater

Wat is er gebeurd?

Als we aan de natuur denken, denken we vaak aan de schoonheid en sereniteit die zij biedt. De natuur is echter ook een constante bron van inspiratie voor wetenschappers en ingenieurs. Marta Cerruti heeft jarenlang onderzoek gedaan naar botweefsel met grafeen, een enkel vel koolstofatomen dat elektrisch geleidend is en veel gewicht kan dragen. Onlangs ontdekte McGill professor Marta Cerruti een mogelijke oplossing om waterstof uit zeewater te produceren met behulp van grafeen. Dit ongelooflijke materiaal heeft vele unieke eigenschappen, waaronder elektrische geleiding en het vermogen om een enorm gewicht te dragen. Dankzij het onderzoek van Dr. Cerruti hebben we misschien binnenkort een manier om schone energie uit onze oceanen te produceren!

Waarom is dit belangrijk?

Waterstof is een schone brandstof die een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop wij energie opwekken. Het produceren van waterstof uit zeewater is echter een uitdaging omdat het moeilijk is watermoleculen te scheiden. Door een manier te vinden om grafeen als katalysator te gebruiken, heeft Dr. Cerruti ons een stap dichter bij duurzame energieproductie gebracht!

Hoe werkt deze technologie?

De sleutel tot deze technologie is grafeen, een enkel blad van koolstofatomen. In combinatie met zuurstof en water ontstaat gereduceerd grafeenoxide (rGO). Dit materiaal is gemakkelijker te bewerken dan zuiver grafeen, en kan worden gebruikt als katalysator om waterstof te produceren uit zeewater.

Wat zijn de potentiële toepassingen van deze technologie?

Deze technologie kan worden gebruikt om schone energie uit onze oceanen op te wekken. Waterstof-brandstofcellen worden al gebruikt in sommige voertuigen, en deze technologie zou ertoe kunnen bijdragen dat ze op grotere schaal worden toegepast. Bovendien zou de productie van waterstof uit zeewater een duurzame energiebron vormen die niet bijdraagt tot de uitstoot van broeikasgassen!

 

Wat is het volgende?

De volgende stap is het vinden van een manier om dit nieuwe materiaal in massa te produceren. Als dat lukt, zijn we een stap dichter bij het gebruik van waterstof als schone en hernieuwbare energiebron! Dank u, natuur, om ons opnieuw te inspireren!

 

Wat denk jij?

Denkt u dat deze technologie kan worden gebruikt om schone energie uit onze oceanen op te wekken? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij