Keynote
Al heel lang spreekt men over Kunstmatige Intelligentie en Robotisering, maar nu gaat het echt gebeuren. In deze keynote over Kunstmatige Intelligentie vertel ik over de opkomst en impact van Kunstmatige Intelligentie. Bedrijven moeten zich hierop voorbereiden, zodat zij mee kunnen in de veranderingen. Organisaties die geen rekening houden met KI en Robotisering bestaan over een paar jaar waarschijnlijk niet meer.
De rol van Kunstmatige Intelligentie op de mensheid, samenleving en bedrijven staat in deze keynote centraal. Jij weet straks hoe jij Kunstmatige Intelligentie kan toepassen in jouw organisatie, waarbij de mensen in jouw organisatie centraal staan.
Onderwerpen die tijdens deze keynote worden behandeld
Kunstmatige Intelligentie is een verzamelterm voor alle computertechnologieën die enigszins autonoom handelen. KI is een verzamelterm geworden waar onterecht van alles onder wordt geschoven. Eigenlijk is de term niet correct, want alles wat we in KI stoppen is natuurlijk (menselijke input). Eigenlijk is het een hele natuurlijke vorm van intelligentie. Het is alleen niet biologische intelligentie, maar synthetische intelligentie.
Kunstmatige Intelligentie wordt continu slimmer door Singulariteit. Singulariteit is de exponentiële toename van intelligentie die ontstaat vanaf het moment dat Kunstmatige Intelligentie zo slim en krachtig is, dat het zichzelf razendsnel kan verbeteren en zelflerend wordt.
Computersystemen zijn zelflerend geworden door de toename van rekenkracht, slimmere algoritmes en de snelgroeiende hoeveelheden beschikbare data. Deze slimme zelflerende systemen zijn in staat om onze neo-cortex brein te nabootsen.
Deze slimme systemen gaan ons inzichten geven, voorspellingen doen en daar namens ons naar handelen. De mogelijkheden van Kunstmatige Intelligentie zijn straks eindeloos. Mits het op een menselijke manier worden toegepast. Hoe dit kan, weet jij na deze keynote.
Machine Learning is een term die onder Kunstmatige Intelligentie valt. Op dit moment staan wij aan het begin van een Intelligentie Revolutie. Machine Learning en Deep Learning zullen de omgang met digitale apparaten steeds meer menselijk maken. Net zoals mensen leren, kunnen machines op dezelfde manier worden opgeleid om taken uit te voeren op basis van slimme algoritmen.
Machine Learning houdt zich bezig met de ontwikkeling van slimme algoritmes en zelflerende systemen waarmee computers leren. Dit zijn technologieën die patronen kunnen herkennen in ongestructureerde data. Bijvoorbeeld patronen in visuele informatie (foto's of video’s), patronen in teksten en cijfers of patronen in audio (stemherkenning). Nog maar een decennium geleden werden slimme algoritmen voor spraakherkenning bijna als sciencefiction beschouwd. Tegenwoordig vertrouwen miljoenen mensen erop om te communiceren met de machines om hen heen. Deze technologieën worden gebruikt door elke grote techgigant, zoals Amazon, IBM, Facebook, Google en Apple.
Mensen zullen AI gebruiken om de kwaliteit van ons leven te verbeteren: van onze algehele veiligheid, gezondheid, communicatie, samenwerking. Maar het zal ook de efficiëntie van onze energie en infrastructuur verhogen.
Enkele voorbeelden van KI toepassingen die we nu al zien:
Dit gaat impact hebben op ons dagelijks leven in werk en in de maatschappij. Hierdoor zullen wij als mensen humanistischer en doelgerichter worden. Wat kun jij met KI? In deze keynote geef ik handvatten hoe Kunstmatige Intelligentie kan worden toegepast in organisaties*. Waarbij mensen centraal staan en waar Kunstmatige Intelligentie wordt toegepast om mensen te empoweren.
(*) = De keynote kan industrie specifiek gemaakt worden: Financiën, Landbouw, Gezondheidszorg, Mobiliteit, Logistiek, Productie, etc.
Artificial Intelligence is de laatste jaren een ‘buzzword’ geworden. Christian hield zich al langere tijd bezig met Artificial Intelligence. Christian heeft in 2002 Artificial Industry opgericht. Artificial Industry helpt ondernemers en vooruitstrevende organisaties om met slimme algoritmen ideeën snel en efficiënt om te zetten in innovatieve digitale producten. Artificial Industry is in 2015 overgenomen door VANAD Group.
Christian Kromme is ruim 15 jaar expert in Artificial Intelligence. In zijn boek omschrijft hij meerdere voorspelling over Kunstmatige Intelligentie die op dit moment uitkomen. Christian heeft innovatieve projecten uitgevoerd op het gebied van Artificial Intelligence voor opdrachtgevers zoals: Pensioenfonds, ABP, Gemeenten, Endemol, Eyewords, Toyota Europa, Koninklijke Auping en meer.
Christian is een futurist die spreekt over de impact van exponentiële technologie op mensen en organisaties. Hij stemt zijn presentaties af op de specifieke sectoren en behoeften van uw publiek.
Mindset is alles! In deze keynote zal de wereldberoemde futurist Christian Kromme u de eenvoudige, stap voor stap strategieën aanleren om uw Mindset Future-Proof te maken. Na het zien van deze keynote, zal u in staat zijn om te anticiperen en te surfen op toekomstige golven van verandering.
Het omarmen van de vooruitgang van technologie en AI kan onze menselijkheid versterken. We kunnen ons richten op het ontwikkelen van onze unieke talenten en vaardigheden door alledaagse taken te automatiseren en onze tijd vrij te maken. Als mensen kunnen we ons aanpassen en leren, waardoor we ons kunnen ontwikkelen en voortdurend relevant blijven in een snel veranderende wereld.
Hoewel automatisering sommige banen kan vernietigen, zal het ook nieuwe banen creëren die veel meer gericht zijn op onze menselijke kwaliteiten. Ik zie een mooie toekomst voor werk, ik geloof dat disruptieve technologieën zullen leiden tot een toename van menselijke kwaliteiten.
Organisaties zullen vloeiender en dynamischer moeten zijn en zich beter moeten kunnen aanpassen: het vermogen om te veranderen en zich aan te passen als reactie op nieuwe situaties en omgevingen. We staan op de drempel van een nieuw tijdperk van organisaties, die vloeiender en wendbaarder zijn en die zich gedragen zoals zwermen die we in de natuur zien.
Onderwerp:
Organisaties moeten vloeiender, dynamischer en flexibeler worden, in staat om te veranderen en zich aan te passen als reactie op nieuwe situaties en omgevingen. We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk van organisaties die vloeiender en wendbaarder zijn en zich gedragen als de zwermen die we in de natuur zien.
Robotica en AI zullen ons in staat stellen te reizen in duurzame, autonome voertuigen die zelfs door de meest complexe omgevingen kunnen navigeren. En dankzij mobility-as-a-service providers zullen we ons nooit meer zorgen hoeven te maken over parkeer-, onderhouds- of brandstofkosten.
In de toekomst zullen 3D-printing en generatief design het mogelijk maken producten op een meer gedecentraliseerde manier te ontwerpen, en zal de productie dichter bij de klant en volledig on-demand plaatsvinden. 3D-printtechnologie zal ook meer maatwerk en personalisering van producten mogelijk maken.
De landbouwsector is rijp voor disruptie. Robotica, AI en IoT zijn allemaal technologieën die het potentieel hebben om de manier waarop we voedsel verbouwen radicaal te veranderen. In combinatie met verticale landbouw zouden deze technologieën de efficiëntie en kwaliteit van landbouwproducten kunnen verhogen.
Een op de mens gerichte samenleving is een samenleving waarin de mens op de eerste plaats komt en waarin technologie wordt gebruikt om mensen te verenigen en mondig te maken. Het is een samenleving die biologisch leven en waardigheid boven alles stelt. Het is een samenleving die het belang van menselijke relaties erkent en ernaar streeft deze te versterken.
Het is moeilijk te geloven, maar de manier waarop we producten ervaren en kopen is aan het veranderen. Met de komst van opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie (Ai) en augmented reality (AR) en 3D-printing, smelten e-commerce en traditionele retail samen tot één ervaring.
Disruptive Inspiration Daily
Meld je aan voor Disruptive Inspiration Daily