Menu
Would you like to get notifications from Christian?

De toekomst van

Informatie en Communicatie

 

Vraag offerte aan

Welke invloed heeft het internet of things en blockchain op uw werk of organisatie?

 

Onderwerp

De toekomst van Informatie en Communicatie

 

Het Internet of Things, Virtual reality en kunstmatige intelligentie gaan onze manier van communiceren veranderen. Wanneer alle elektronische apparaten en sensoren met ingebouwde intelligentie straks in staat zijn om onderling te communiceren, dan genereren we een immense hoeveelheid contextuele informatie. Onze technologie zal alles over ons weten: in welke kamer u zit, wie u bent en hoe u zich voelt, wat u van plan bent te doen, wat u wilt eten, of uw kleding vuil is, of uw koelkast leeg is of niet. Wat te doen met al deze informatie?

Quotes van Klanten

Onderwerpen die worden behandeld tijdens deze Keynote

 

 1. Een economie van een biljoen sensoren 
  Hoe zal het leven in een biljoensensor economie eruit zien en aanvoelen, wat zal het betekenen als de mensheid op wereldwijde schaal electronische zintuigen heeft ontwikkeld en al deze data realtime voorhanden is.
 2. Het internet van dingen

  Wat als biljoenen slimme sensoren en veel andere apparaten met elkaar beginnen te communiceren en deze informatie ook met mensen gaan delen?

 3. Netwerken beheert door Artificial Intelligence 
  Wat als kunstmatige intelligentie onze communicatienetwerken bestuurt en beheert?

 4. Wat als 10 miljard mensen connected zijn?
  Wat als de hele bevolking op aarde verbonden is en begint samen te werken als één groot organisme?
 5. Wat kunnen we doen met ultieme kennis?
  Wat als alles wat er op aarde gebeurt wordt opgeslagen en voor iedereen beschikbaar wordt? Hoe gaan we om met privacy in de toekomst.
 6. De decentralisatie van alles
  Wat als onze gehele IT-infrastructuur gedecentraliseerd is en onze privégegevens weer ons eigen eigendom zijn en door onszelf kunnen worden beheerd?
 7. De invasie van blockchain technologie
  Wat als alle gegevens en transacties op het web kunnen worden vertrouwd, wat als u met iedereen zou kunnen samenwerken en zaken zou kunnen doen met mensen die u nog nooit gezine heeft?

 

Visie op de toekomst van informatie en communicatie

 

Net zoals een levend organismen meer en meer zintuigen en zenuwstelsels heeft ontwikkeld om de overlevingskansen te vergroten, ontwikkelt de mensheid steeds meer sensoren en datanetwerken om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de wereld waarin we leven. In de toekomst zullen we biljoenen verbonden sensoren hebben die ons als mensheid zeer geavanceerde en gevoelige 'zintuigen' geven. Veel van deze 'slimme sensoren' zullen met elkaar praten en ik geloof dat dit een transparante economie zal creëren, waarin alles wordt geregistreerd en beschikbaar is voor iedereen. Met de juiste algoritmen en een positieve intentie kunnen we enorm veel goeds doen met al die gegevens. Goed voor onze eigen gezondheid en de gezondheid van onze maatschappij die we delen met miljarden andere mensen.

 

Een andere grote trend die nu gaande is, is dat mensen weer controle over het internet krijgen. Grote bedrijven en overheden hebben nu misschien het internet in handen, maar de vraag is: hoe lang kan dat worden volgehouden? Uiteindelijk zullen we ook zien dat de blockchain-technologie wordt geïntroduceerd voor steeds meer informatiebronnen. Wat de blockchain in feite doet, is de kracht van het netwerk opnieuw te verdelen vanuit enkele grote organisaties (die de controle hebben over het netwerk zelf) naar ieder individu. Met de introductie van blockchain-technologie zullen mensen weer hun eigen gegevens bezitten en beslissen met wie ze die gegevens willen delen. Technologie zal normale mensen in staat stellen om peer-to-peer datanetwerken op te zetten, grote gecentraliseerde internetproviders behoren tot het verleden.

 

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist die spreekt over de impact van exponentiële technologie op mensen en organisaties. Hij stemt zijn presentaties af op de specifieke sectoren en behoeften van uw publiek.

Christian is een futurist die belangrijke technologieën en strategieën in kaart brengt om u te helpen.

 

Hij stemt zijn presentaties af op de specifieke behoeften van uw publiek en daagt organisaties uit om disruptieve dreigingen om te zetten in disruptieve kansen.

Neem contact op

Neem contact op

Vul dit formulier in en wij nemen spoedig contact met u op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Disruptive Inspiration Daily

 

Inspireer jezelf met positief nieuws.

 

 • Uw dagelijkse dosis Hopamine
 • Bite-size inspiratie & onderwijs
 • Kansen zien waar anderen bedreigingen zien
 • Zet je geest op scherp met positieve toekomstperspectieven
 • Blijf relevant in onze snel veranderende wereld

 

 

Meld je aan voor Disruptive Inspiration Daily

 

 

Geen spam, alleen GRATIS kwaliteitscontent 👍
U kunt uw abonnement op elk moment opzeggen.
Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

 • Kies een Keynote *
 • Keynote Bundel (Optioneel)
 • Datum *
  DD dash MM dash JJJJ
 • Tijdslot Keynote *
 • Persoonlijke informatie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

 • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Neem contact op

Vul dit formulier in en wij nemen spoedig contact met u op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.