Menu
Would you like to get notifications from Christian?

De toekomst van

Samenleving en Duurzaamheid

 

Vraag offerte aan

 

Hoe zal disruptieve technologie de fundamenten van onze samenleving beïnvloeden?

Topic

De toekomst van Samenleving en Duurzaamheid

 

Innovatie en duurzaam ondernemen zijn begrippen die je tegenwoordig al vaak hoort. De toekomst van onze samenleving en duurzaamheid is tegelijkertijd veelbelovend en uitdagend. De basisorganisaties van onze samenleving zijn traag en inefficiënt, dus ze zijn ideale kandidaten voor disruptrie omdat er gewoonweg veel ruimte voor verbetering is. Maar hoe en wanneer zal exponentiële technologie regeringen, productie- en bouwindustrieën, financiën, gezondheidszorg, onderwijs en vele andere industrieën ontwrichten?

Quotes van Klanten

Deze presentatie kan op maat worden gemaakt voor specifieke industrieën

 

 1. Agriculturele Industrie 
  Hoe robots, drones, biotech, big data, het internet der dingen ons overvloed in gezond voedsel en water zullen brengen.
 2. Bouw Sector
  Hoe 3D-printers, nanomaterialen, slimme sensoren en slimme materialen de manier waarop we duurzame steden en infrastructuren bouwen fundamenteel zullen veranderen.
 3. Financiele Sector
  Hoe blockchain, kunstmatige intelligentie, slimme sensoren en big data de basis van onze financiële systemen radicaal zullen veranderen.
 4. Gezondheidszorg
  Hoe kunstmatige intelligentie, internet of things, slimme biosensoren, biotech en robots ons gezondheidszorgsysteem zullen verbeteren en weer betaalbaar zullen maken.
 5. Educatie
  Hoe virtual reality, augmented reality, artificial intelligence en mobiele apparaten een radicale invloed hebben op de manier waarop we nieuwe generaties opleiden.
 6. Productie Industrie
  Hoe 3D-printers, nanomaterialen, crowd design, co-creatie en kunstmatige intelligentie aangedreven ontwerpsoftware de manier zullen veranderen waarop we nieuwe producten en services ontwikkelen.
 7. Entertainment Industrie
  Hoe zullen virtual reality, augmented reality, real-time, fotorealistische 3D-animaties en 360 graden VR-video de manier veranderen waarop we onszelf amuseren.

 

Welkom in een Hyper-Local Future

 

Wist je dat de natuur op zonlicht draait, alleen de energie gebruikt die het nodig heeft, alles recyclet, samenwerking beloont en lokale expertise vereist? Ik geloof dat in de loop van de tijd meer dingen lokaal in onze samenleving zullen worden opgelost. De Brexit is een voorbeeld van het begin van deze trend. Overheden, banken en onze gezondheidszorg- en onderwijssystemen zijn traag en ze kunnen niet zo snel veranderen als de gemeenschappen die ze bedienen. Ik denk dat onze collectieve groepen van mensen met een gemeenschappelijk belang steeds meer rekening zullen houden met onze basisbehoeften en dat traditionele organisaties steeds minder te doen krijgen. Natuurlijk zullen we altijd een vorm van organisatie nodig hebben; we zullen altijd een aantal gecentraliseerde organisaties nodig hebben die bepaalde elementen van onze samenleving controleren - zaken als wetshandhaving, gerechtigheid en bepaalde elementen van de gezondheidszorg, zoals de zorg voor de kwetsbare mensen in onze gemeenschap. We zullen mensen altijd nodig hebben om dingen te organiseren en om voor andere mensen te zorgen.

 

Maar wat blijft er over voor de grote fundamentele organisaties van onze samenleving als normale mensen zoals jij en ik in staat zijn om hun eigen energie te genereren en op te slaan, hun eigen voedsel te verbouwen, via co-design en co-productie hun eigen producten vervaardigen, autonome  infrastructuur en logistiek hebben, onze eigen gezondheid kunnen waarborgen, onze nieuwe ideeën kunnen crowdfunden via vertrouwde peer-to-peer transacties, onze eigen slimme contracten kunnen maken op basis van blockchain-technologie en onze risico's verzekeren via peer-to-peer-verzekeringssystemen? Niet zo heel veel als je het mij vraagt. Ik geloof dat onze toekomst hyper lokaal zal zijn, dat mensen problemen op lokale schaal zullen oplossen. Net zoals de natuur zullen we gelijkheid creeren binnen onze samenleving en beteugelen we excessen van binnenuit.

 

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist die spreekt over de impact van exponentiële technologie op mensen en organisaties. Hij stemt zijn presentaties af op de specifieke sectoren en behoeften van uw publiek.

Christian is een futurist die belangrijke technologieën en strategieën in kaart brengt om u te helpen.

 

Hij stemt zijn presentaties af op de specifieke behoeften van uw publiek en daagt organisaties uit om disruptieve dreigingen om te zetten in disruptieve kansen.

Neem contact op

Neem contact op

Vul dit formulier in en wij nemen spoedig contact met u op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Disruptive Inspiration Daily

 

Inspireer jezelf met positief nieuws.

 

 • Uw dagelijkse dosis Hopamine
 • Bite-size inspiratie & onderwijs
 • Kansen zien waar anderen bedreigingen zien
 • Zet je geest op scherp met positieve toekomstperspectieven
 • Blijf relevant in onze snel veranderende wereld

 

 

Meld je aan voor Disruptive Inspiration Daily

 

 

Geen spam, alleen GRATIS kwaliteitscontent 👍
U kunt uw abonnement op elk moment opzeggen.
Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

 • Kies een Keynote *
 • Keynote Bundel (Optioneel)
 • Datum *
  DD dash MM dash JJJJ
 • Tijdslot Keynote *
 • Persoonlijke informatie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

 • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Neem contact op

Vul dit formulier in en wij nemen spoedig contact met u op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.