Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Onderzoekers creëerden een nieuwe volumetrische 3D printtechniek die gebruik maakt van lichtomzettende nanodeeltjes

Onderzoekers creëerden een nieuwe volumetrische 3D printtechniek die gebruik maakt van lichtomzettende nanodeeltjes

Wat is er gebeurd?

In een belangrijke doorbraak voor 3D-printtechnologie, hebben onderzoekers van de Stanford University en Harvard University een nieuwe methode ontwikkeld voor volumetrisch 3D-printen. De aanpak berust op een harsmateriaal met lichtomzettende nanodeeltjes dat alleen hard wordt als het met een zeer gerichte laserstraal wordt bestraald. Dit maakt het mogelijk om op elk punt in de harsplas te printen, niet alleen op de oppervlaktelaag. De potentiële implicaties van deze ontdekking zijn duizelingwekkend en zouden een revolutie kunnen betekenen voor het 3D-printen zoals wij dat kennen. Blijf kijken voor meer updates!

Waarom is dit belangrijk?

Deze doorbraak op het gebied van 3D-printen is belangrijk omdat hiermee een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor 3D-printen wordt geopend. Met deze methode is het nu mogelijk om 3D-objecten te printen met een ongekende nauwkeurigheid en detail. Doordat er geen ondersteunende structuren nodig zijn, kunnen onderdelen bovendien veel sneller en met minder materiaalverspilling worden geprint. Deze nieuwe techniek van 3D-fabricage zal ons in staat stellen meer in harmonie met de natuur te produceren.

 

3d-printed-buste-christan-kromme-speaker-futurist

 

Wat is het volgende?

Het zal interessant zijn om te zien hoe deze nieuwe 3D-printtechnologie in de komende jaren wordt ontwikkeld en gebruikt. Voorlopig werken de onderzoekers verder aan de verfijning van hun aanpak en de optimalisering van het proces. We kunnen niet wachten om te zien met welke 3D-geprinte objecten ze nog meer komen!

 

Wat zullen de gevolgen zijn voor de planeet en de mensen?

Het is nog te vroeg om definitief te zeggen wat de impact van deze 3D-printtechnologie zal zijn. Het heeft echter het potentieel om de verspilling bij de fabricage sterk te verminderen en de productietijd te versnellen. Bovendien zou het mensen in staat kunnen stellen om thuis gemakkelijker en nauwkeuriger voorwerpen in 3D te printen, waardoor een gedecentraliseerde en gedistribueerde productie van alledaagse producten mogelijk wordt. Alleen de tijd zal leren welke gevolgen deze technologie nog meer zal hebben voor de planeet en haar bewoners.

 

Wat denk jij? Bent u enthousiast over deze doorbraak in 3D-printen? Deel je gedachten in de commentaren hieronder!

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain