Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Augmented Reality Sneakers komen naar je Social Media Feeds

Augmented Reality Sneakers komen naar je Social Media Feeds

Wat is er gebeurd?

Tot nu toe heeft augmented reality dingen geprojecteerd in open ruimtes, of maskers of dierenoren op bewegende gezichten geplakt. Maar één kunstenaar probeert dat te veranderen. Hij wil dat zijn augmented reality-ontwerpen iets zijn wat mensen dragen in de wereld tussen fysiek en virtueel: de sociale media. In tegenstelling tot virtual reality, dat dragers van VR-headsets meeneemt naar andere werelden, brengt augmented reality digitale ideeën naar de fysieke wereld. Interieurontwerpers gebruiken de technologie om te visualiseren hoe een kamer er met meubels uit zou zien voordat ze die kopen. Grafische ontwerpers gebruiken het om maffe filters te maken op sociale-mediaplatforms als Instagram en Snapchat. Spelontwikkelaars gebruiken het om 3D avatars in het eigen huis van de gebruiker te laten spawnen. App-ontwikkelaars gebruiken het om digitale instrumenten te maken om echte structuren te meten en in kaart te brengen.

 

 

 

Waarom is dit belangrijk?

Zack Kroll, alias Bald Boy, maakt via een serie die hij SatARday noemt en die elke zaterdag loopt (vandaar de naam), AR-sneakers die hij gratis weggeeft via Snapchat. Daar kunnen gebruikers de filter gebruiken om zijn ontwerpen te "dragen". Ze blijven aan uw voeten kleven als u loopt, passen zich aan schaduwen en lichtveranderingen aan, en weerspiegelen alles wat in de buurt is. "Op dit moment zijn de AR-filters een manier om een gemeenschap op te bouwen en mensen het verband tussen de fysieke en digitale wereld te laten begrijpen," zegt hij. "Er zit nu nog geen 'koop' aan vast, maar in de zeer nabije toekomst, als ik eenmaal genoeg mensen aan de technologie heb laten wennen en enthousiast heb gemaakt over de digitale wereld, dan ga ik wearables verkopen op OpenSea en andere NFT-marktplaatsen."

 

"Wearables", een term die in de context van NFT (non-fungible token) wordt gebruikt om iets aan te duiden dat alleen digitale avatars kunnen dragen, bieden geen voordelen in de echte wereld. Je kunt niet rondlopen met je nieuwe NFT sneakers. Zeker, je kunt ze implementeren in sommige apps om op je sociale media profielen te posten, maar Kroll's bestaande project is naar mijn mening een betere kijk op de toekomst van digitale mode.

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
5G
Ai
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij
bouw
bouwmaterialen
carbonnegatief
ChatGPT