Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Kan honing de toekomst zijn van duurzaam computergebruik?

Kan honing de toekomst zijn van duurzaam computergebruik?

 

Wat is er gebeurd?

Zou honing de toekomst kunnen zijn van duurzaam computergebruik? Volgens onderzoekers van de Washington State University (WSU) zou dat wel eens kunnen. Wetenschappers die bij de studie betrokken waren, beweren dat deze technologie de weg zou kunnen banen voor milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare en krachtige computerchips. Honing is niet het eerste waar je aan denkt bij het ontwerpen van een computerchip, maar WSU-ingenieurs denken dat het de sleutel kan zijn om computers duurzamer te maken en tegelijk krachtig genoeg om de werking van een menselijk brein na te bootsen. Deze vorm van computergebruik is gemaakt om na te bootsen hoe de neuronen in onze hersenen werken.

 

honey-chip-christan-kromme-speaker-futurist

 

Waarom is dit belangrijk?

Milieuvriendelijk en duurzaam computergebruik is om een aantal redenen belangrijk. Enerzijds kan het helpen onze afhankelijkheid van zeldzame aardmetalen te verminderen, die gewoonlijk worden gebruikt bij de fabricage van computerchips. Het kan ook helpen om de hoeveelheid elektronisch afval te verminderen, aangezien biologisch afbreekbare materialen veel gemakkelijker te recyclen zijn dan traditionele computeronderdelen. Ten slotte kan duurzaam computergebruik helpen onze koolstofvoetafdruk te verkleinen, aangezien er minder energie nodig is om het systeem te laten werken.

 

Wat is het volgende? Het WSU-team werkt momenteel aan een prototype van hun op honing gebaseerde computerchip. Als het slaagt, zou het de eerste stap kunnen zijn naar een duurzamere toekomst voor computergebruik. Tot dusver is het team erin geslaagd honing te gebruiken om een werkend circuit te maken, en zij geloven dat de technologie potentieel heeft voor grootschalige toepassingen. Alleen de tijd zal leren of honing echt de toekomst van computers is, maar het is zeker een interessante mogelijkheid die het waard is verder onderzocht te worden.

 

Wat zijn je gedachten? Denkt u dat honing de sleutel kan zijn tot duurzaam computergebruik?

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
5G
Ai
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij
bouw
bouwmaterialen
carbonnegatief
ChatGPT