Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Maxar investeert in Blackshark.ai om 3D-replica van de aarde te maken

Maxar investeert in Blackshark.ai om een 3D-replica van de aarde te maken

 

Wat is er gebeurd?

Maxar Technologies, een bedrijf dat beelden van de ruimte en de aarde maakt, heeft een strategische investering gedaan in Blackshark.ai, een startup die gespecialiseerd is in het maken van digitale 3D-replica's van de planeet. De omvang van de investering werd niet bekendgemaakt, maar dankzij de overeenkomst zal Blackshark gebruik kunnen maken van de wereldwijde basiskaart van Maxar met wolkeloze satellietbeelden, Vivid genaamd, om meer meeslepende digitale 3D-kaarten te creëren. Met deze investering wil Maxar extra 3D-mogelijkheden inbrengen voor bredere producten.

 

 

Waarom is dit belangrijk?

Het concept van de digitale tweeling wordt steeds populairder als een manier om complexe systemen te beheren en te begrijpen. Door een nauwkeurige digitale replica van de aarde te maken, zullen Maxar en Blackshark in staat zijn nieuwe inzichten en oplossingen te bieden voor een breed scala van industrieën en toepassingen. Afgezien daarvan zullen wij over een real-time feedback-lus beschikken om ons op de hoogte te brengen van de gezondheid van onze planeet, indien wij over een digitale tweelingbroer van de aarde beschikken. Het zal de mensen helpen om zorgvuldiger met het milieu om te gaan.

 

Wat is het volgende? De digitale replica van de aarde die door Maxar en Blackshark is gemaakt, zal een doorlopend project zijn dat zich zal blijven ontwikkelen en mettertijd nauwkeuriger zal worden. Het is een ambitieuze onderneming, maar wel een die een grote invloed zou kunnen hebben op de manier waarop wij onze planeet begrijpen en beheren. We zullen nauwlettend in de gaten houden hoe het zich ontwikkelt. Voorlopig houden we Maxar en Blackshark nauwlettend in de gaten, want zij blijven de grenzen van digitale cartografie verleggen. Heb je nog ideeën over dit verhaal? Deel ze in de commentaren hieronder!

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij