Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Onderzoekers combineren AI met menselijke cognitie

Onderzoekers combineren AI met menselijke cognitie om een baanbrekend nieuw ras van AI-aangedreven Avatars te creëren

 

Wat is er gebeurd?

In een baanbrekende nieuwe studie zijn AI-onderzoekers erin geslaagd menselijke cognitie te combineren met kunstmatige intelligentie. Door gebruik te maken van de belichaamingstheorie konden de onderzoekers een nieuw soort virtuele AI-figuren creëren die veel realistischer en meeslepender zijn dan ooit tevoren. De belichaamingstheorie is het idee dat kenmerken van cognitie, leren en perceptie diep geworteld zijn in de interacties van het lichaam met de wereld. Met deze prestatie zijn we wellicht een stap dichter bij het creëren van virtuele werelden en personages die niet van de werkelijkheid te onderscheiden zijn. "Wij denken dat ons werk een belangrijke invloed zal hebben op de manier waarop kunstmatige intelligentie wordt gebruikt in games en andere simulaties."

 

 

Waarom is dit belangrijk?

Deze mijlpaal zou de weg kunnen vrijmaken voor een nieuw tijdperk van virtuele ervaringen. Met AI-aangedreven avatars die net als mensen kunnen denken, leren en reageren, zijn de mogelijkheden eindeloos. Misschien kunnen we eindelijk virtuele werelden creëren die echt aanvoelen. Het is een eerste stap in de richting van het creëren van geloofwaardige digitale assistenten en avatars voor sociale media, telepresence en virtual reality toepassingen. In de komende jaren zal iedereen via zijn telefoon toegang hebben tot een virtuele en hoogopgeleide persoonlijke coach, private banker, fitness coach of privé opvoeder. Stel je voor dat je NLP-goeroe Tony Robbins op je telefoon hebt of een andere coach van wereldklasse die je helpt nieuwe gewoonten aan te leren? Welke invloed zal dit hebben op uw professionele ontwikkeling en het overwinnen van angsten en oud gedrag?

 

Effect op metaverse

Veel AI-aangedreven spellen berusten vandaag de dag nog steeds op voorgeprogrammeerde gebeurtenissen en eenvoudige regels om hun spel te produceren. Deze studie is een belangrijke stap voorwaarts in de integratie van AI in meer realistische en geloofwaardige virtuele werelden. De nieuwe methode is revolutionair omdat zij een rode draad schept die anders willekeurige onderdelen van informatie met elkaar verbindt, en zij maakt het mogelijk een heel spel te maken met alleen deze aanpak, wat resulteert in een eindproduct dat de eigen stijl en het eigen thema weergeeft. Er zijn veel meer manieren om iets te bereiken, afhankelijk van je vaardigheidsniveau en het gereedschap dat je gebruikt. Wij kunnen zoveel simulaties maken als nodig zijn. Laat de spelers zich bezighouden met de simulatie van hun wensen. Als gevolg van deze innovatie zullen de Metaverse-ervaringen van gebruikers meer gepersonaliseerd en meeslepend zijn. Het vermogen om preventief te anticiperen en simulaties aan te passen aan hun eigen behoeften.

 

Wat is het volgende?

De onderzoekers werken nu aan de toepassing van hun bevindingen op andere gebieden dan gaming, zoals digitale assistenten en avatars voor sociale media, telepresence, en virtual reality toepassingen. "We werken ook aan een aantal projecten die zich richten op hoe AI kan worden gebruikt om menselijke cognitie en leren te verbeteren," zei studie co-auteur Stefan Wermter. "Ons uiteindelijke doel is een nieuw soort AI te creëren dat menselijke intelligentie aanvult in plaats van probeert te vervangen."

 

We staan op de drempel van een nieuw tijdperk van AI-aangedreven avatars. Met deze baanbrekende prestatie zijn de mogelijkheden eindeloos! Wat vind je van dit nieuws? Deel je gedachten in de commentaren hieronder!

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij