Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Ultrasnelle computers komen eraan: Laseruitbarstingen drijven de snelste logische poorten ooit aan.

Go Digital

Wat is er gebeurd? We staan op het punt ultrasnelle computers te maken die veel sneller kunnen werken dan alles wat we vandaag hebben. Hoe? Door laseruitbarstingen te gebruiken om de snelste logische poorten aan te sturen. Deze doorbraak werd mogelijk gemaakt door de rol van virtuele en reële ladingsdragers in door laser geïnduceerde stromen te verduidelijken. Met deze kennis in de hand waren de onderzoekers in staat ultrasnelle logische poorten te maken - een essentieel onderdeel van elke computer.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Ultrasnelle computers zouden een grote invloed hebben op onze wereld. Zij zouden ons in staat stellen grote hoeveelheden gegevens snel te verwerken, waardoor taken die thans onmogelijk zijn, plotseling mogelijk worden. Zo zouden we ultrasnelle computers kunnen gebruiken om complexe systemen zoals het menselijk brein of weer- en klimaatpatronen te simuleren. De ontwikkeling van computersystemen zal worden versneld. Hoe kleiner de computer, hoe meer toepassingen hij kan draaien. Beschouw de draagbare augmented reality-technologieën en Google Glass als even comfortabel en modieus als een stijlvolle zonnebril. De toepassingen van deze technologie zijn eindeloos - en we zijn weer een stap dichter bij de verwezenlijking ervan.

 

Wat is het volgende?

De volgende stap is deze technologie op te schalen zodat zij in echte computers kan worden gebruikt. Dit zal een aanzienlijke investering en veel hard werk vergen, maar de beloningen zullen het meer dan waard zijn. Eerder dan we denken, kunnen we supersnelle computers gebruiken om ons dagelijks leven van energie te voorzien.

 

Denk je dat er ultrasnelle computers komen? Over welke toepassingen van deze technologie bent u het meest enthousiast? Laat het ons weten.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij