Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Een nieuw ontziltingssysteem van $4 kan in de dagelijkse waterbehoefte van een gezin voorzien

Een nieuw ontziltingssysteem van $4 kan in de dagelijkse waterbehoefte van een gezin voorzien

 

Wat is er gebeurd?

Nu droogtes wereldwijd steeds vaker voorkomen, is het vinden van manieren om zoet water te produceren belangrijker dan ooit. Een nieuw ontziltingssysteem van $4 kan tot 5 gallon zoet water per dag produceren, waardoor het een geweldige optie is voor kleine gezinnen of groepen. Bovendien is hij gemakkelijk op te zetten en te gebruiken, zodat hij een perfecte aanwinst is voor elk huis. Het systeem is afhankelijk van zonlicht voor warmte en natuurlijke convectie voor waterverdamping. Boven een tank met zout water zitten drie verschillende lagen, te beginnen met een vel materiaal met kleine gaatjes erin. Boven deze laag bevindt zich een afgesloten laag water, met daarbovenop een deklaag van donkergekleurd materiaal. Het donkere materiaal absorbeert warmte van het zonlicht, en die warmte dient om zuiver water uit de opgesloten waterlaag te verdampen. Het zuivere water wordt gecondenseerd en opgevangen, het zout zakt terug in het koelere water eronder.

 

Lees het hele artikel hier: https://bit.ly/3uUvaz3

 

Waarom is dit belangrijk?

In 2018 kwam Kaapstad, Zuid-Afrika, angstaanjagend dicht bij het feit dat het de eerste grote stad ter wereld was die zonder water kwam te zitten. Helaas is het niet het enige: waterschaarste is een groeiend probleem in meerdere regio’s van de wereld, van grote steden tot plattelandsgebieden in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden. Er zijn niet veel manieren om meer water te creëren, en ontzilting is alleen maar een mogelijke oplossing geworden door een gebrek aan betere opties. Grootschalige ontzilting vergt niet alleen veel energie, maar is ook duur en complex, en brengt zoute bijproducten met zich mee die moeilijk kunnen worden verwijderd. Een nieuwe ontziltingsmethode die deze week is beschreven in Nature Communications zal niet al deze problemen oplossen, maar het is een goed begin, vooral voor kleinschalige waterzuivering. Een team van onderzoekers van de Shanghai Jiao Tong University en het MIT heeft een relatief eenvoudig, goedkoop ontziltingssysteem gebouwd dat volgens hen in zijn huidige vorm kan worden toegepast voor gezinnen en gemeenschappen, en binnen een paar jaar kan worden ontwikkeld tot een commercieel apparaat.

 

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.