Menu
Would you like to get notifications from Christian?

4D printen is een revolutie in de printwereld

4D printen is een revolutie in de printwereld

 

Wat is er gebeurd?

Nog niet zo lang geleden was 3D-printen het nieuwe kind op het blok. Nu haalt de term 4D-printing de krantenkoppen, waardoor ons conceptueel vermogen opnieuw wordt opgerekt. Om 4D printen te begrijpen, helpt het om meer vertrouwd te zijn met 3D printen. Het is eigenlijk 3D-printen op steroïden. Dingen die met deze technologie worden geprint, kunnen van vorm en functie veranderen op basis van de omgeving waarin ze zich bevinden. Met deze technologie kunnen printers voorwerpen maken die in de loop van de tijd van vorm en functie kunnen veranderen. 4D printing is al gebruikt om een aantal verbazingwekkende producten te maken, waaronder zelf-assemblerende meubels en kleding die zich aan het weer kan aanpassen. Met deze technologie zijn de mogelijkheden eindeloos!

 

Lees het hele artikel: https://bit.ly/3uV0XzK

 

Waarom is dit belangrijk?

4D printen is de volgende stap in 3D printen, en het biedt een breed scala aan voordelen voor zowel bedrijven als consumenten. Hier volgen enkele van de belangrijkste voordelen van 4D printen:

1. Verminderde productietijd en -kosten - 4D printen kan de productietijd en -kosten drastisch verminderen, omdat veel onderdelen tegelijk kunnen worden geprint.

2. Grotere ontwerpflexibiliteit - Met 4D printen heeft u een grotere ontwerpflexibiliteit dan met traditionele productiemethoden. U kunt vormen en structuren creëren die met andere methoden niet mogelijk zouden zijn.

3. Verbeterde functionaliteit - Vierdimensionale objecten hebben een verbeterde functionaliteit ten opzichte van 3D-objecten omdat zij van vorm of functie kunnen veranderen naar gelang van de omstandigheden. Bijvoorbeeld, een medisch implantaat kan van grootte of vorm veranderen zodra het

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij