Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Afvalvrije woningen worden in minder dan 24 uur 3D-geprint

Afvalvrije woningen worden in minder dan 24 uur 3D-geprint

 

Wat is er gebeurd?

Industrieën over de hele wereld zijn voortdurend aan het innoveren, maar de bouwsector is traag geweest om nieuwe technologieën toe te passen. Mighty Buildings brengt daar verandering in met de ontwikkeling van een betonvervanger, bekend als licht-steen materiaal (LSM), waarmee een huis in minder dan 24 uur kan worden 3D-geprint.

 

Waarom is dit belangrijk?

Het bedrijf wil vier uitdagingen in de bouwsector oplossen.

 

Het eerste: gebrek aan arbeiders. Momenteel blijven talloze banen in de bouw onbezet, wat betekent dat de bouw wordt vertraagd of helemaal wordt stopgezet. 3D-printingtechnologie vult dit tekort aan arbeidskrachten aan door 90% tot 95% minder arbeid te vragen.

 

Het tweede probleem is het materiaal. Hout is een hernieuwbaar materiaal, maar het kost tijd, heel veel tijd, om nieuwe bomen te laten groeien. LSM vervangt de behoefte aan hout of beton, zodat er geen schade is aan het milieu of de leefomgeving van dieren door het oogsten.

 

De derde kwestie is tijd. In vele delen van het land is de huisvestingsnood nijpend. Door een huis in één dag te kunnen drukken, kan het tekort aan woningen aan de lopende band worden aangepakt. Mighty Buildings heeft momenteel twee modellen woningen. De ene is volledig 3D-geprint, terwijl de andere is versterkt met staal om aan de bouwvoorschriften te voldoen en wordt beschouwd als een hybride constructie. Op dit moment wordt de nieuwe technologie stapsgewijs vrijgegeven om de code de tijd te geven de veranderingen bij te houden. Tenslotte is bouwafval een uitdaging in de bouwsector. Terwijl bij traditionele huizen met stokjes beton, hout en ander afval achterblijft, wordt bij 3D-geprinte huizen bijna 100% van het overtollige afval geëlimineerd. De eenheden zijn modulair met een basismaat van 350 vierkante meter. Een grotere eenheid is twee eenheden samen, gelijk aan 700 vierkante voet. Aangezien ontwerpen geautomatiseerd zijn, betekent het aanbrengen van wijzigingen gewoon dat een digitaal bestand wordt aangepast. Dat is veel makkelijker dan met de hand muren opnieuw in te lijsten.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.