Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

AI gebruikt stem biomarkers om hartziekten te voorspellen

AI gebruikt stem biomarkers om hartziekten te voorspellen

Wat is er gebeurd?

Onderzoekers van de Mayo Clinic hebben kunstmatige intelligentie gebruikt om te ontdekken en te testen wat een stem kan onthullen over de hartgezondheid van een patiënt . Het trainen van een AI met specifieke vocale biomarkers voorspelt welke patiënten meer kans hebben op verstopte slagaders die leiden tot verdere hartproblemen.

 

Waarom is dit belangrijk?

Stem biomarkers zouden coronaire hartziekte kunnen detecteren voordat de symptomen verschijnen door het monitoren van veranderingen in de stem van een persoon in de tijd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) technologie ontwikkeld door een team op de campus van de Mayo Clinic in Jacksonville. Het team was in staat om de resultaten van coronaire hartziekte te voorspellen bij patiënten die een eerste stemscreening kregen. Daarna werden zij gedurende verscheidene jaren gevolgd en vergeleken met patiënten met een lage vocale biomarkerscore op de basislijn. Patiënten met hoge vocale biomarkerscores hadden een grotere kans op ernstige pijn op de borst of coronaire problemen die hen naar het ziekenhuis of de spoedafdeling stuurden, alsook op positieve stresstests of bevestigde verstopping van de kransslagaderen tijdens follow-up tests. Hoewel nog in de onderzoeksfase zegt het team dat de AI-spraakanalysetechnologie een goedkoop niet-invasief digitaal gezondheidshulpmiddel zou kunnen zijn om het risico van een patiënt op een verstopping van de kransslagaderen in de loop van de tijd te monitoren vanaf zowat elke plaats, aangezien eerder onderzoek heeft aangetoond dat AI kan helpen bij het opsporen van over het hoofd geziene hartproblemen zoals hartaanvallen bij mensen die geen voorafgaande symptomen hadden.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.