Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

AI kan hartziekte identificeren met een enkele oogscan

AI kan hartziekte identificeren met een enkele oogscan

 

Wat is er gebeurd?

Wetenschappers hebben nu een systeem van kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkeld dat oogscans kan analyseren die worden gemaakt tijdens een routinebezoek aan een opticien of oogkliniek en dat patiënten met een hoog risico op een hartaanval kan identificeren. Ik weet niet hoe het met u zit, maar als ik aan een hartziekte denk, zijn mijn ogen het laatste waar ik aan denk. Maar volgens een nieuwe studie kan AI hartziekten identificeren aan de hand van een oogscan met een nauwkeurigheid tot 86%. Wie had dat gedacht? Dus als u op zoek bent naar een andere manier om een diagnose te krijgen (naast die vervelende röntgenfoto’s van de borstkas), kunnen uw ogen de oplossing zijn.

 

Lees het artikel hier: https://bit.ly/3KZyqhX

 

Waarom is dit belangrijk?

Momenteel kunnen bijzonderheden over de grootte en de pompefficiëntie van de linkerhartkamer van een patiënt alleen worden bepaald met behulp van diagnostische tests zoals echocardiografie of magnetische resonantiebeeldvorming van het hart. Deze diagnostische tests kunnen duur zijn en zijn vaak alleen beschikbaar in een ziekenhuisomgeving, waardoor ze ontoegankelijk zijn voor mensen in landen met minder goed uitgeruste gezondheidszorgstelsels of waardoor de kosten van de gezondheidszorg en de wachttijden in de ontwikkelde landen onnodig toenemen. Deze nieuwe AI-scan techniek opent de mogelijkheid om een revolutie teweeg te brengen in de screening van hartziekten. Netvliesscans zijn betrekkelijk goedkoop en worden routinematig gebruikt in veel opticienspraktijken. Als gevolg van geautomatiseerde screening zouden patiënten die een hoog risico lopen ziek te worden, kunnen worden doorverwezen naar gespecialiseerde cardiale diensten.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.