Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Amazon test virtuele schoenen: Schoenen passen met Augmented Reality

Amazon test virtuele schoenen: Schoenen passen met Augmented Reality

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Als je ooit schoenen hebt willen passen voordat je ze koopt, heeft Amazon dat zojuist mogelijk gemaakt – met een beetje hulp van augmented reality. De techgigant lanceerde donderdag een nieuwe probeerfunctie in zijn iOS-app die gebruikmaakt van augmented reality om shoppers te laten zien hoe schoenen eruitzien aan hun voeten. We hebben het even getest en het ging best vlot.

Stay Human

Waarom is dit belangrijk voor mensen wat zijn de voordelen? Met AR-technologieën als deze kunnen we een beter geïnformeerde beslissing nemen omdat we toegang hebben tot details en ervaring die ons kunnen helpen het juiste product te kiezen. De modebranche zou geld kunnen besparen door kopers en verkopers beter op elkaar af te stemmen. Ook dit kan bijdragen tot een vermindering van de hoeveelheid afval die door de mode-industrie wordt geproduceerd.

 

amazon schoen ar feature 2-Christan-kromme-Speaker-Futurist.

Er is een “Virtual Try-On” knop onder productafbeeldingen voor schoenen die de functionaliteit hebben; merken zoals New Balance, Adidas, Lacoste, en anderen zijn opgenomen bij de lancering. Dus als u niet zeker weet of een paar schoenen zal passen of goed bij uw outfit zal passen, kunt u dat nu te weten komen zonder zelfs maar uw huis te hoeven verlaten.

 

De toekomst is (bijna) hier

Wat is het volgende? Het is niet moeilijk om te zien hoe Amazons nieuwe functie een game-changer kan zijn voor zowel shoppers als retailers. Voor shoppers wordt het giswerk bij het online shoppen weggenomen – zij hoeven zich niet meer af te vragen of die schoenen je wel goed zullen staan. En voor detailhandelaren kan het meer verkopen en minder retouren betekenen. Natuurlijk moeten we eerst afwachten hoe goed de functie in de praktijk werkt voordat we het met zekerheid kunnen zeggen. Maar het is zeker een stap in de goede richting.

Als je een Amazon klant bent met een iPhone, ga je gang en probeer het eens! Augmented reality staat nog in de kinderschoenen, maar het wordt steeds realistischer. Wie weet – misschien doen we op een dag allemaal onze boodschappen vanuit het comfort van onze huizen zonder ooit nog een voet in een winkel te hoeven zetten.

 

Denk je dat deze trend zal aanslaan? Laat het ons weten in de commentaren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.