Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Augmented Intelligence: Wat het is en waarom het slimmer zal zijn dan AI

Augmented Intelligence: Wat het is en waarom het slimmer zal zijn dan AI

 

Wat is er gebeurd?

Dus, je hebt gehoord van AI en je bent bekend met de term ‘slim’. Maar wat is augmented intelligence en waarom zou je je zorgen maken? Eenvoudig gezegd, augmented intelligence is AI + menselijke interactie. Het is een systeem dat rekening houdt met de ervaring en kennis van een gebruiker om hem te helpen betere beslissingen te nemen. En omdat het slimmer is dan gewone AI, kan het sneller leren en nauwkeurigere voorspellingen doen. Dus waarom zal augmented intelligence slimmer zijn dan AI? Welnu, één reden is dat mensen in staat zijn snel patronen te begrijpen die voor machines nog te ingewikkeld zijn om te onderscheiden (uitzonderingen op standaardpatronen). Bovendien hebben mensen het vermogen om met andere mensen te communiceren om kennis te bundelen en nog slimmere systemen te creëren. Dit maakt augmented intelligence tot een krachtig instrument voor organisaties die menselijk willen blijven en de ontwikkelingen willen voorblijven.

 

Lees het hele artikel hier: https://bit.ly/3IBZzpT

 

Waarom is dit belangrijk?

Het misbruik van sommige kunstmatige-intelligentiemethoden heeft al voor grote problemen gezorgd. Geautomatiseerde nieuwscuratie is ontworpen om ons meer te geven van de dingen die we leuk vinden, en geeft soms voorrang aan berichten die meer kans maken om boosheid te veroorzaken, zoals het automatische beleid van Facebook dat voorrang geeft aan berichten die grotere reacties uitlokken. Deze geautomatiseerde leersystemen hebben tot gevolg dat onze samenlevingen polariseren rond bepaalde standpunten, hetgeen leidt tot radicalisering en verstoringen van het democratisch proces. Soortgelijke problemen doen zich voor wanneer geautomatiseerde systemen worden gebruikt voor het classificeren van gezichten, waarbij discriminatie in de software is ingebakken. Nogmaals, dit is technologie op de eerste plaats, mensen op de tweede. Beslissingen die gevolgen kunnen hebben voor mensen, moeten door mensen worden genomen. Waarom zouden we onze keuzes delegeren aan machines? Is dit niet het wegnemen van een van onze fundamentele vrijheden? Het gebruik van verbeterde intelligentie stelt mensen in staat deze beslissingen op een veiligere en beter geïnformeerde manier te nemen. In plaats van geautomatiseerde nieuwscuratie kan kunstmatige intelligentie worden gebruikt om ons een evenwichtige keuze van verschillende onderwerpen en meningen voor te leggen. Een kind alleen maar snoep en ijs te eten geven maakt het ongezond; geef het een gevarieerd aanbod om een evenwichtige voeding te vormen en het wordt gezond en sterk. Op dezelfde manier, als we kunstmatige intelligentie gebruiken om gevarieerde en evenwichtige online media-inhoud te helpen aanbieden, dan worden de geesten en de opvoeding van bevolkingen gezond en sterk. Wij werken zo hard om computers te maken die beter kunnen rekenen, terwijl wij computers zouden kunnen gebruiken om ons te helpen beter te denken en te handelen? Moeten wij streven naar totale automatisering met het oog op meer veiligheid en een hogere efficiëntie? Of moeten we streven naar augmentatie – technologie gebruiken om onze mogelijkheden te vergroten zonder ons te vervangen? Naarmate kunstmatige intelligentie en robotica rijper worden en in het dagelijks leven worden geïntegreerd, moeten we deze keuze gaan maken. We moeten verstandig kiezen, anders automatiseren we onszelf en de natuurlijke wereld.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.