Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Blackstone’s 3D-geprinte natriumbatterijtechnologie zou tegen 2025 in bussen kunnen zitten

Blackstone’s 3D-geprinte natriumbatterijtechnologie zou tegen 2025 in bussen kunnen zitten

 

Wat is er gebeurd?

Blackstone Resources, een Zwitsers investeringsbedrijf dat zich richt op batterijtechnologie, heeft aangekondigd dat het verwacht al in 2025 te kunnen beginnen met de commercialisering van een nieuw 3D-geprint natrium-ion batterijontwerp. De eigen Duitse O&O-dochteronderneming van het bedrijf, Blackstone Technology, zal samenwerken met een consortium van academische en industriële partners om zijn 3D-geprinte solid-state batterijen in de komende drie jaar te demonstreren in een real-world gebruikssituatie. De 3D-geprinte solid-state batterijen zullen in een elektrische bus van Eurabus worden geïnstalleerd om hun prestaties op de weg te valideren.

 

Waarom is dit belangrijk?

Het potentieel van 3D-printing om de batterijtechnologie te revolutioneren is enorm. Als het ontwerp van de natrium-ion-batterij van Blackstone tegen 2025 in bussen kan worden gecommercialiseerd, zou dat betekenen dat deze spitstechnologie sneller dan verwacht voor het publiek beschikbaar is. Dit zou een grote impact kunnen hebben op de manier waarop wij onze transportsector van energie voorzien.

 

Wie heeft daar voordeel bij?

Iedereen die bussen gebruikt! Maar serieus, als deze technologie met succes wordt gecommercialiseerd, kan dat grote dingen betekenen voor het milieu en voor de economie. Het zou onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen kunnen helpen verminderen en de weg vrijmaken voor een duurzamere toekomst. Bovendien zou het nieuwe banen kunnen scheppen in de batterijproduktie-industrie.

Wanneer krijgen we dit te zien?

Volgens Blackstone zal het 3D-geprinte natrium-ion batterijontwerp tegen 2025 klaar zijn voor commercialisering. Maar houd in de tussentijd uw ogen open voor demonstraties van deze technologie in actie – die wilt u niet missen.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.