Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Blackstone's 3D-geprinte natriumbatterijtechnologie zou tegen 2025 in bussen kunnen zitten

Blackstone's 3D-geprinte natriumbatterijtechnologie zou tegen 2025 in bussen kunnen zitten

Wat is er gebeurd?

Blackstone Resources, een Zwitsers investeringsbedrijf dat zich richt op batterijtechnologie, heeft aangekondigd dat het verwacht al in 2025 te kunnen beginnen met de commercialisering van een nieuw 3D-geprint natrium-ion batterijontwerp. De eigen Duitse O&O-dochteronderneming van het bedrijf, Blackstone Technology, zal samenwerken met een consortium van academische en industriële partners om zijn 3D-geprinte solid-state batterijen in de komende drie jaar te demonstreren in een real-world gebruikssituatie. De 3D-geprinte solid-state batterijen zullen in een elektrische bus van Eurabus worden geïnstalleerd om hun prestaties op de weg te valideren.

 

Waarom is dit belangrijk?

Het potentieel van 3D-printing om de batterijtechnologie te revolutioneren is enorm. Als het ontwerp van de natrium-ion-batterij van Blackstone tegen 2025 in bussen kan worden gecommercialiseerd, zou dat betekenen dat deze spitstechnologie sneller dan verwacht voor het publiek beschikbaar is. Dit zou een grote impact kunnen hebben op de manier waarop wij onze transportsector van energie voorzien.

Wie heeft daar voordeel bij?

Iedereen die bussen gebruikt! Maar serieus, als deze technologie met succes wordt gecommercialiseerd, kan dat grote dingen betekenen voor het milieu en voor de economie. Het zou onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen kunnen helpen verminderen en de weg vrijmaken voor een duurzamere toekomst. Bovendien zou het nieuwe banen kunnen scheppen in de batterijproduktie-industrie.

Wanneer krijgen we dit te zien?

Volgens Blackstone zal het 3D-geprinte natrium-ion batterijontwerp tegen 2025 klaar zijn voor commercialisering. Maar houd in de tussentijd uw ogen open voor demonstraties van deze technologie in actie - die wilt u niet missen.

 

Bronnen:

https://www.blackstone-resources.ch/en/news/blackstones-3d-printed- natrium-ion-batterij-technologie-kan-in-bussen-zijn-tegen-2025

https://www.extremetech.com/extreme/278815

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij