Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Blockchain-stemmen komt naar een verkiezing bij u in de buurt, en snel

Blockchain-stemmen komt naar een verkiezing bij u in de buurt, en snel

 

Wat is er gebeurd?

Weet je nog dat iedereen zich druk maakte over hoe de Russen de verkiezingen zouden hacken? Het blijkt dat ze een beetje te laat waren met het spel. Blockchain stemmen komt eraan, en het gaat alles veranderen. Serieus, dit spul kan onze manier van verkiezingen revolutioneren. Geen corruptie meer, hangende rabatten, niet meer uren wachten in de rij! Een Japans startup bedrijf heeft net een ontwikkelingssubsidie gekregen om een blockchain-gebaseerd elektronisch stemsysteem te bouwen met ingebedde gebruikers-ID. Hopelijk betekent dit dat schandalen met stemmachines tot het verleden behoren.

 

Lees het oorspronkelijke artikel: https://bit.ly/3HpC8yI

 

Waarom is dit belangrijk?

Blockchain-stemmen is een goed ding om naar te streven als het gaat om toekomstige verkiezingen. Na meerdere schandalen met stemmachines over de hele wereld, zou blockchain-stemmen eerlijker stemmen en minder grove campagnevoering kunnen betekenen. Het stemsysteem van het PHI-team was oorspronkelijk niet ontworpen voor verkiezingen. Het is ontworpen om stemmen uit te brengen via een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Dit is ter voorbereiding op het Web3-tijdperk. GoVote kan worden gebruikt voor algemene vergaderingen van aandeelhouders en andere online gemeenschappen en bijeenkomsten waar een stem moet worden uitgebracht. Maar nu ziet iedereen het grotere plaatje blockchain stemmen kan een einde maken aan stemschandalen bij nationale verkiezingen. En we hoeven niet eens onze huizen te verlaten om te stemmen. PHI werkt samen met de Concordium blockchain – specialisten in identiteitsbeheer. Dit om te zorgen voor anonimiteit van de stemmen en fraudebestendige stemresultaten. Concordium, gevestigd in Zwitserland, is een Web 3.0-gebaseerde, duurzame en wetenschappelijk bewezen blockchain. Het is de eerste gedecentraliseerde blockchain met identificatie op protocolniveau. Deze identiteitslaag biedt transactieprivacy, maar ondersteunt ook de wettelijke verantwoordingsplicht.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.