Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

DAO is het grote concept voor 2022 dat vele industrieën zal ontwrichten

DAO is het grote concept voor 2022 dat vele industrieën zal ontwrichten

 

Wat is er gebeurd?

Ik weet zeker dat jullie allemaal al gehoord hebben van Blockchain. Het is de technologie die veilige, transparante en fraudebestendige transacties mogelijk maakt zonder tussenkomst van een derde partij. Maar heb je gehoord van DAO? Afkorting van “decentralized autonomous organization” (gedecentraliseerde autonome organisatie), DAO is een nieuwe manier om bedrijven en andere entiteiten te organiseren die de noodzaak van hiërarchieën of gecentraliseerde controle elimineert. 2022 wordt het jaar van de DAO, dus maak je klaar! De blockchain en cryptocurrency rave is nog lang niet ten einde. En naarmate meer mensen kennismaken met revolutionaire technologieën in de digitale ruimte, worden ook nieuwe verbeteringen van deze technologieën geïntroduceerd. In de afgelopen jaren hebben de DeFi (Decentralized Finance) en NFT (Non-Fungible Token) industrieën een immense groei doorgemaakt en momenteel zijn metaverses en Web3 de technologieën die de digitale ruimte doen oplichten. Het is nog niet duidelijk waar deze ontwrichtende technologieën ons heen zullen leiden, maar wij zijn er zeker van dat er veel waarde te rapen zal zijn. Op de convergentie van Web3 en NFTs zijn er veel platforms die technologie en infrastructuur willen gebruiken om het NFT ecosysteem meer gedecentraliseerd, gestructureerd en community-gedreven te maken.

 

Waarom is dit belangrijk?

De DAO is een belangrijke uitvinding die de huidige gecentraliseerde en hiërarchische bestuurssystemen uitdaagt. DAO’s veranderen onze kijk op hoe organisaties en systemen moeten worden bestuurd, en ze zetten verdere geloofwaardigheid aan het idee dat de optimale vorm van bestuur niet te maken heeft met hiërarchische structuren. Een DAO is een organisatie die zich richt op een specifieke missie, en haar leden werken in coördinatie volgens een gedeelde set van regels gecodeerd op een blockchain. Om de principes achter een DAO beter te begrijpen volgen hier enkele opmerkelijke voordelen van het gebruik van een DAO:

 • De autonome structuur van DAO’s maakt ze open voor transparantie. Het concept van decentralisatie heeft het idee van vertrouwen bevorderd en met DAO’s hoef je je geen zorgen te maken over de mensen achter de organisatie en of er al dan niet een bijbedoeling is. Het sjabloon waar iedereen op wordt afgerekend is het smart contract, en elke transactie wordt onwrikbaar vastgelegd op de blockchain.
 • Er is geen lange, moeizame procedure nodig om innovaties zonder centrale autoriteit te aanvaarden. Met DAO’s hoeven innovaties niet door verschillende hiërarchieën te gaan voordat ze terechtkomen bij degenen met beslissingsbevoegdheid. Iedereen kan een suggestie doen, en het feit dat er een vergoeding voor deze suggesties wordt gevraagd, moedigt aan tot meer doordachte en weloverwogen ideeën, en niet alleen tot willekeurige, vage ideeën.
 • DAO’s lossen het principaal-agent probleem op. Er is geen sprake van machtsspel, aangezien de leden zichzelf als gelijkelijk verantwoordelijk beschouwen voor de vooruitgang van de organisatie. Iedereen is verantwoordelijk voor de koers van de organisatie, en als er een verandering in het traject moet komen, moet iedereen daarmee instemmen.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

 • Kies een Keynote *
 • Keynote Bundel (Optioneel)
 • Datum *
  DD dash MM dash JJJJ
 • Tijdslot Keynote *
 • Persoonlijke informatie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

 • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.