Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Design for Decomposition’ gaat van start in de hoop ‘biocompatibele’ mode tot realiteit te maken

Design for Decomposition’ gaat van start in de hoop ‘biocompatibele’ mode tot realiteit te maken

 

Wat is er gebeurd?

Afval kan de basis zijn voor verandering, volgens een nieuw initiatief dat onlangs is gelanceerd en treffend “Design for Decomposition” wordt genoemd. Door middel van deze meerjarige inspanning zal de non-profit organisatie The Biomimicry Institute (opgericht door biologe en auteur Janine Benyus) kijken naar het testen van commerciële decompositietechnologieën die afgedankte kleding en textiel omzetten in biocompatibele grondstoffen of in grondstoffen die bij de natuur passen, en uiteindelijk, decomposeren. Wol en mycelium (paddestoelenleer) zijn enkele van de huidige biocompatibele materialen, en commercieel rijpe technologieën die bacteriële, enzymatische en anaërobe verteringsprocessen omvatten, staan op de agenda van de decomposer voor verandering. Het Biomimicry Institute heeft bij de voorbereiding van de pilot meer dan 130 verschillende technologieën bekeken.

 

Lees het artikel hier: https://bit.ly/34pjR6E

 

Waarom is dit belangrijk?

In een mode-industrie die gebukt gaat onder overproductie, probeert de pilot het idee van overvloed in de natuur te verkennen. “Vanuit biomimetisch oogpunt kijken we naar een echt systeemontwerp in de context van de natuurlijke wereld en geven we niet toe aan de lakse eisen van de industrie om ‘business as usual’ te blijven,” aldus Lex Amore, directeur communicatie van het Biomimicry Institute. “Uiteindelijk geloven wij niet dat het huidige systeem waarbij vezels van synthetische materialen worden gehouden, zin heeft om te rouleren. Het is een illusie dat we de technische kringloop kunnen controleren, en in feite is het weerlegd met de vele repercussies gezien van microplastics. Het gaat zich verspreiden, en dit initiatief dient om daar iets aan te doen.” Wat dit initiatief anders maakt, zei Amore, “het verschil van deze pilot met andere is dat we eigenlijk tegelijkertijd het afvalprobleem gaan aanpakken door decompositietechnologieën te integreren die werken, terwijl we ook de schadelijke materialen uit de rotatie halen om naar de systemen te gaan waarin we echt willen ontwerpen”.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.