Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Doorbraak in kwantumbatterijen baant weg voor revolutie in energieopslag

Doorbraak in kwantumbatterijen baant weg voor revolutie in energieopslag

 

Wat is er gebeurd?

Onderzoekers hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de verwezenlijking van kwantumbatterijen na de demonstratie van een nieuw “proof-of-concept”-apparaat. De volgende generatie batterijtechnologie heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de energieopslag door gebruik te maken van een fenomeen dat bekend staat als superabsorptie. Dit proces berust op een kwantummechanisch principe dat verband houdt met het vermogen van een molecule om licht te absorberen, waarbij minder oplaadtijd nodig is naarmate de moleculen meer verstrengeld raken. Dit betekent dat het theoretisch mogelijk is dat het laadvermogen van een kwantumbatterij sneller toeneemt dan de omvang van de batterij. Superabsorptie betekent dus: hoe groter de batterij, hoe sneller hij wordt opgeladen.

 

Lees het volledige artikel hier: https://bit.ly/3tGxFnJ

 

Waarom is dit belangrijk?

Het is geen geheim dat batterijen steeds belangrijker worden in onze samenleving. Ze slaan energie op die kan worden gebruikt om elektrische auto’s, elektronische apparaten en zelfs hele huizen van energie te voorzien. Batterijen met hoge capaciteit zouden een diepgaande invloed kunnen hebben op alles van mobiliteit tot logistiek. Stelt u zich eens voor dat alle duurzame energie die wij in de nabije toekomst produceren, zou kunnen worden opgeslagen en gebruikt voor de aandrijving van onze gehele economie en met name van de zwaardere en vervuilender sectoren zoals de productie-industrie, mobiliteit en logistiek. Kortom: batterijen met hoge intensiteit kunnen een doorbraak betekenen voor bedrijven en consumenten.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.