Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Drones zo groot als 747’s vliegen binnenkort vracht rond de wereld met lage uitstoot

Drones zo groot als 747’s vliegen binnenkort vracht rond de wereld met lage uitstoot

 

Wat is er gebeurd?

De wereldwijde toeleveringsketen heeft momenteel te kampen met allerlei problemen, van materiaaltekorten tot tekorten aan arbeidskrachten en nog veel meer. Het vervoer van goederen van punt A naar punt B is duurder geworden, en er is geen snelle oplossing in zicht. Maar een in San Diego gevestigde startup is van plan om aan een deel van de vraag naar luchtvracht te voldoen met een innovatieve oplossing: autonome vrachtdrones zo groot als een Boeing 747. En klanten springen aan boord.

 

Lees meer hier: https://bit.ly/3gLPEBy

 

Waarom is dit belangrijk?

Natilus, opgericht in 2016, kondigde deze week voor 6 miljard dollar aan pre-orders aan voor meer dan 440 van zijn toestellen. Het bedrijf zegt dat zijn gemengde vleugelontwerp 60 procent meer vracht kan vervoeren dan bestaande vrachtvliegtuigen, terwijl de kosten met 60 procent worden verlaagd en er 50 procent minder koolstofuitstoot is. Aleksey Matyushev, de CEO van het bedrijf, wees er in een persbericht op dat het vervoer van vracht over zee 13 keer goedkoper is dan het vervoer per vliegtuig, maar 50 keer zo lang duurt. “Natilus wil een revolutie teweegbrengen in de transportsector door de tijdigheid van luchtvracht te bieden tegen een betaalbare kostenvermindering van 60 procent, waardoor het luchtvrachtvervoer aanzienlijk concurrerender wordt,” zei hij. Hoewel ze nog in ontwikkeling zijn, zouden deze megadrones verder en langer kunnen vliegen dan traditionele drones, terwijl ze een veel zwaardere lading vervoeren. Dit initiatief maakt deel uit van een plan om duurzamere vervoerswijzen te ontwikkelen, en gehoopt wordt dat de megadrones zullen helpen om de uitstoot van broeikasgassen over de hele wereld te verminderen. Het volgende doel is natuurlijk om drones te ontwikkelen die koolstofneutraal zijn, aangedreven door regeneratieve energiebronnen.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.