Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

VS-bedrijf ontwikkelt ‘s werelds eerste natrium-ionengenerator als alternatief voor lithiumbatterijen

VS-bedrijf ontwikkelt ‘s werelds eerste natrium-ionengenerator als alternatief voor lithiumbatterijen

 

Wat is er gebeurd?

Bluetti, een bedrijf uit Las Vegas dat gespecialiseerd is in de productie van draagbare generatoren op zonne-energie, heeft ‘s werelds eerste natrium-ion zonnegeneratoren ontwikkeld. Deze natriumstations zijn bedoeld als vervanging voor lithium-ionbatterijen en zullen worden onthuld op de komende CES 2022 in Las Vegas. Volgens het bedrijf is het product dat op het evenement zal debuteren de NA300 natrium-ion generator samen met het natrium-ion B480 accupakket om de generator aan te drijven.

 

Bron: https://bit.ly/3zUlzbS

 

Waarom is dit belangrijk?

Het grootste voordeel van het gebruik van natrium boven lithium is de overvloed ervan. De wereld wordt geconfronteerd met een acuut tekort aan lithium omdat de vraag naar lithium voor gebruik als batterijen in elektrische voertuigen en chips in technologische apparatuur is toegenomen. Het gebruik van natriumaccu’s in plaats van lithiumaccu’s zou aanzienlijk helpen om de bevoorradingsproblemen op te lossen. Een ander voordeel dat natrium biedt ten opzichte van lithium is de kosteneffectiviteit. Aangezien lithium betrekkelijk schaars is, vergt het grote investeringen voor de opsporing, winning en raffinage ervan, waardoor de kosten sterk de hoogte ingaan. Natrium daarentegen is veel te gemakkelijk te vinden in vergelijking met lithium, waardoor het een relatief goedkoper element is. Bovendien zijn de eigenschappen van zowel natrium als lithium grotendeels gelijk, waardoor het het nieuwe go-to element is geworden.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.