Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Eerste ontwikkelde moleculaire elektronicachip realiseert 50-jaar oude doelstelling

Eerste moleculaire elektronicachip ontwikkeld – verwezenlijking van 50-jaar oude doelstelling

 

Wat is er gebeurd?

Toen Gordon Moore, medeoprichter van Intel, in 1965 opmerkte dat het aantal transistors op een chip ongeveer elk jaar verdubbelde, voorspelde hij dat deze trend nog minstens tien jaar zou aanhouden. Hij had slechts gedeeltelijk gelijk – de transistordichtheid is nog sneller blijven toenemen dan Moore verwachtte. Maar zijn voorspelling is toch bekend komen te staan als de Wet van Moore, ter ere van hem. Deze week hebben onderzoekers van Roswell Biotechnologies de ontwikkeling aangekondigd van ‘s werelds eerste moleculaire elektronische chip – waarmee eindelijk een 50 jaar oud doel wordt bereikt. Zou dit het begin van het einde kunnen zijn voor traditionele siliciumchips?

 

Lees het hele artikel hier: https://bit.ly/3ABQBFU

 

Waarom is dit belangrijk?

Moleculaire elektronica-chips zouden wel eens de toekomst van de computer kunnen zijn. De huidige trend bij de ontwikkeling van chips is om steeds meer transistors op één chip te proppen, maar op een gegeven moment zal het aantal transistors niet meer kunnen toenemen. Dit is waar Molecular Electronics Chips in het spel komen. Zij kunnen in potentie duizenden malen meer transistors bevatten dan traditionele chips! Naarmate de technologie voortschrijdt, lijkt het erop dat moleculaire elektronica de nieuwe standaard in computergebruik kan worden. Nog beter is dat moleculaire elektronica-chips kunnen worden gemaakt met standaard 3D-printtechnieken, wat betekent dat ze relatief goedkoop in massa kunnen worden geproduceerd. Tot dusver zijn deze chips echter alleen in het laboratorium gedemonstreerd, zodat het nog wel even zal duren voordat zij hun weg vinden naar consumentenapparatuur. Maar als ze dat doen, kunnen ze de manier waarop we technologie gebruiken revolutioneren. Wie weet zullen onze smartphones op een dag Molecular Electronics Chips in zich hebben!

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.