Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Dit nieuwe elektrisch zeilende superjacht wekt daadwerkelijk energie op tijdens het cruisen

Dit nieuwe elektrisch zeilende superjacht wekt daadwerkelijk energie op tijdens het cruisen

 

Wat is er gebeurd?

Wie had gedacht dat zeilen elektrisch kon zijn? Dit nieuwe superjacht is het eerste in zijn soort dat daadwerkelijk energie opwekt tijdens het varen. Iddes Yachts heeft zojuist een futuristisch nieuw schip onthuld dat ontworpen is om duurzaam de zee te bevaren. Sail 55, ontworpen door Iván Salas Jefferson, de oprichter en scheepsarchitect van het internationale bedrijf, is een volledig elektrisch zeilend superjacht dat gebouwd is om zonder uitstoot naar de verste uithoeken van de wereld te varen.

 

Lees het volledige artikel: https://bit.ly/3u59UUX

 

Waarom is dit belangrijk?

Reizen in stijl naar alle uithoeken van de aarde zonder de oceaan en de lucht te vervuilen is eindelijk mogelijk. Om dit mogelijk te maken, wordt de zeilkracht van dit jacht aangevuld door fluisterstille elektromotoren. Iddes Yachts gaf geen cijfers over snelheid of actieradius, maar zei wel dat het superjacht zou worden uitgerust met een Hydrosolar-systeem dat energie opwekt uit de zon terwijl het vaart en deze opslaat in grote batterijen. De onderneming voegde eraan toe dat het “go-anywhere”-schip maandenlang in de Middellandse Zee kan doorbrengen, maar ook avontuur kan beleven in de meest afgelegen delen van de wereld. De slanke 180-voeter is uitgerust met een scala aan handige apparatuur om een uitstekende zeewaardigheid en efficiëntie te garanderen terwijl hij volledig off-grid vaart. In de eerste plaats maakt de ketch-tuigage kleinere en gemakkelijker te hanteren zeilen mogelijk, waardoor de structurele belasting en de hoeveelheid omslachtig materiaal worden verminderd. Het dek is ook overzichtelijk dankzij de redelijk grote lieren, samen met de rolreefsystemen voor de voorzeilen en de mastfurling voor de bezaan en grootzeilen. De firma zegt dat dit gestroomlijnde tuig zich goed gedraagt in de meeste omstandigheden zonder dat het nodig is de zeilen te verminderen of van koers te veranderen. Bovendien zorgen de zeilen en de kiel ervoor dat het schip mooi stabiel blijft zonder dat er een ingewikkeld stabilisatiesysteem nodig is

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.