Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Deze futuristische auto werd bijna volledig ontworpen door computer algoritmes

Deze futuristische auto werd bijna volledig ontworpen door computer algoritmes

 

Wat is er gebeurd?

De toekomst van auto-ontwerp gaat in de richting van parametrisch en generatief ontwerp. Deze verschuiving zal ontwerpers in staat stellen aangepaste auto’s te maken die efficiënter en duurzamer zijn en kunnen worden aangepast aan veranderende gebruikersbehoeften. De voordelen van deze nieuwe benadering zijn velerlei, maar het belangrijkste voordeel is dat zij een veel grotere mate van personalisering en flexibiliteit bij het ontwerpen van auto’s mogelijk maakt. Naarmate de automobielindustrie zich verder ontwikkelt, zullen naar verwachting meer fabrikanten parametrisch en generatief ontwerpen gaan toepassen om tegemoet te komen aan de steeds veranderende behoeften van de consument.

 

Lees het hele artikel: https://bit.ly/3KSWHFP

 

Waarom is dit belangrijk?

Met behulp van een techniek die parametrisch ontwerpen of generatief ontwerpen wordt genoemd, creëerde auto-ontwerper Ayoub Ahmad de HV-001 door een reeks voorwaarden te definiëren en 3D-algoritmen een organisch ogende auto te laten creëren om aan die voorwaarden te voldoen. Als het ontwerp bijna op een skelet lijkt, is dat geen toeval, want de natuurlijke evolutie werkt ook zo – zij ontwerpt skeletten op basis van een bepaalde reeks voorwaarden. Mensen hebben sterke hielen en staartbeenderen om te staan en te zitten, vogels hebben lichte skeletten om te vliegen, en geiten hebben sterke schedels om af en toe een kopstoot te geven. Het unieke skeletontwerp van de auto lijkt in niets op de Formule 1-parfumflesjes die Ross Lovegrove in 2019 ontwierp (ook hij maakte gebruik van parametrisch ontwerp). Met zulke ingewikkelde vormen is het bijna axiomatisch om te vertrouwen op 3D-printen om uw creaties uit te bouwen. Het ontwerp van de auto wijst er duidelijk op dat hij 3D-geprint is, met het aantal ondersnijdingen, contouren en complexe oppervlakken over zijn hele exoskelet. Het unieke organische design blijft niet beperkt tot het chassis van de auto: de wielen hebben organische 3D-geprinte velgen en ook in de cockpit (zelfs het stuurwiel) is dezelfde organische, generatieve designtaal terug te vinden. Ik maakte geen grapje toen ik zei dat de HV-001 bijna helemaal door algoritmen was ontworpen!

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.