Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Generatieve AI toptrends 2023

Generatieve AI toptrends 2023

 

Generatieve AI is een snel groeiende industrie die voortdurend de grenzen verlegt van wat mogelijk is met technologie. 2023 wordt een mijlpaaljaar voor de generatieve AI-industrie, omdat we een aantal nieuwe paradigma's en trends zullen zien die onze menselijke vermogens zullen uitbreiden op manieren die voorheen ondenkbaar waren. Van het genereren van beelden en video's tot het genereren van audio en 3D-objecten, de vooruitgang in generatieve AI zal een revolutie teweegbrengen in een groot aantal sectoren. In dit artikel verkennen we de top generatieve AI-trends om in de gaten te houden in 2023.

 

Beeldgeneratie

Een van de belangrijkste trends die in 2023 zullen overheersen is de vooruitgang van AI-beeldvorming. AI-modellen hebben momenteel moeite om meerdere ideeën en tekstgeneratie binnen afbeeldingen te beheren. Met de komst van nieuwere modelleringsmethoden, zoals de vooruitgang op het gebied van tekst-naar-beeld modellering, zullen we echter zien dat de AI-beeldproductie aanzienlijke vooruitgang boekt. Deze nieuwe modellen zullen beelden kunnen genereren met volledig geconstrueerde en fotorealistische gezichten, correcte en levensvatbare lichamen en coherente tekstuitvoer die nauwkeurige resultaten oplevert.

 

Video generatie

Een andere trend die in 2023 overheerst, is de uitbreiding van generatieve video's tot meer dan enkelvoudige aanwijzingen. Met dit concept, bekend als text-to-script, kunnen gebruikers het type video beschrijven dat zij willen produceren met tijdsgestuurde aanwijzingen. Hierdoor kunnen meerdere objecten, scènes en acties in één synthetische video worden gecreëerd, waardoor het genereren van video nog krachtiger en veelzijdiger wordt.

 

Audio generatie

Naarmate spraaksynthese voortschrijdt, zal het voor het menselijk oor steeds moeilijker worden om onderscheid te maken tussen echte en synthetische stemmen. Om de klantervaring te verbeteren, wordt gewerkt aan de versterking van IVR-systemen (Interactive Voice Response) met behulp van grote taalmodellen, natuurlijke taalverwerking en spraaksynthese. Dit maakt realistischere en naadloze interacties met synthetische stemmen mogelijk, waardoor ze een nog levensvatbaarder alternatief worden voor menselijke stemmen.

 

3D object generatie

Het maken van 3D-activa staat nog in de kinderschoenen, maar dankzij vooruitgang in 2023 kunnen fysiek nauwkeurige en levensechte 3D-modellen worden gemaakt met behulp van tekst en spraakopdrachten. Deze modellen hebben geen handmatige nabewerking nodig om meshes en texturen op te knappen, waardoor ze van hoge kwaliteit zijn en geschikt voor spellen en simulaties. Dit zal meer meeslepende en realistische virtuele ervaringen mogelijk maken en kan belangrijke gevolgen hebben voor sectoren als gaming en architectuur.

 

Hyperpersonalisatie

Hyperpersonalisatie is een andere trend die in 2023 de boventoon zal voeren. Hyperpersonalisatie is het creëren van materiaal specifiek voor een individu en in een unieke stijl. AI creëert automatisch hypergepersonaliseerde inhoud die past bij het unieke individuele profiel van een persoon, in tegenstelling tot personalisering, waarbij eerder gegenereerd materiaal wordt gecureerd volgens een bepaalde reeks classificaties. Dit zal een meer gepersonaliseerde en op maat gemaakte ervaring voor individuen mogelijk maken en zou een belangrijke impact kunnen hebben op industrieën zoals reclame en marketing.

 

Tekstgeneratie

De overgang van grote taalmodellen zoals ChatGPT, die resultaten geeft in de vorm van uiterst precieze antwoorden, naar zoekmachines zoals Google, die resultaten cureren, illustreert dit. De populariteit van ChatGPT is gegroeid en de dienst wekt nu al de belangstelling van de gebruikers: in minder dan een week tijd is de grens van 1 miljoen overschreden. Hoewel nog niet kan worden vertrouwd op het platform om nauwkeurige resultaten te genereren, beginnen gebruikers de kwaliteit en het formaat van de resultaten te omarmen dankzij de op dialoog gebaseerde betrokkenheid, die vergelijkbaar is met een chatbot op steroïden. In een markt die de afgelopen 20 jaar weinig innovatie heeft gekend, vormt ChatGPT een sterke bedreiging voor Google's search. ChatGPT 4.0 en google sparrow worden begin 2023 gelanceerd en beloven enorme verbeteringen ten opzichte van ChatGPT 3.0.

 

Multimodale modellen

Naarmate AI-onderzoekers en organisaties als OpenAI blijven werken aan de ontwikkeling van Artificial General Intelligence (AGI) zullen er steeds meer multimodale modellen komen. Multimodale modellen kunnen bijvoorbeeld zowel tekst als afbeeldingen bevatten en werken goed in verschillende toepassingen. In 2023 verwachten wij een aanzienlijke investering in en concentratie op dit studiegebied. Dit zal veelzijdigere en krachtigere AI-modellen mogelijk maken en zou een aanzienlijke impact kunnen hebben op sectoren als gezondheidszorg en onderwijs.

 

Kortom, 2023 wordt een mijlpaaljaar voor de generatieve AI-industrie, met verschillende nieuwe paradigma's en trends die onze menselijke mogelijkheden zullen uitbreiden op manieren die voorheen ondenkbaar waren. Van het genereren van beelden en video's tot het genereren van audio en 3D-objecten, de vooruitgang in generatieve AI zal een revolutie teweegbrengen in een groot aantal sectoren. Met de lancering van nieuwe modellen zoals ChatGPT 4.0 en Google Sparrow kunnen we binnenkort nog meer indrukwekkende resultaten en mogelijkheden van deze technologieën verwachten. Naarmate de generatieve AI-industrie zich verder ontwikkelt, kunnen we nog meer opwindende ontwikkelingen en innovaties verwachten die de manier waarop we leven en werken zullen veranderen.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

#Bedrijfsgroei
#Concurrentievoordeel
#DigitalAgeSucces
#DigitaleTransformatie
#InnovatieInBedrijf
#TechnologischeDisruptie
2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij
bouw
bouwmaterialen
carbonnegatief
ChatGPT
chip
communicatie
computer
creatief
Creativiteit en productiviteit
crypto
DAO
deepfake
deepmind
Democratie
Dienaar
digitale tweeling
digitaltwin
disruption
Disruptive Inspiration Daily
Drone
drones
duurzaam
Duurzaamheid
Duurzaamheid
e-commerce
emoties
emotionele intelligentie
encryptie
Energie
engineering
Equitisme
Ernie
EV
evolutie
fakechecker
financiën
future
gebouw
gedecentraliseerd
gegevens
geluid
generatief
Generatief ontwerp
Generatieve AI
GeneratieveAI
gewoonten
Gezondheid
gezondheidszorg
google
GPT4
grafeen
holografisch
Humanificatie
immersief
inleiding
internet
IoT
kunstmatige intelligentie
kwantumtechnologie
landbouw
language
leren
levitatie
logistiek
Logistiek en mobiliteit
Marketing
materiaal
medisch
mens
mensheid
Metaverse
meubels
mindset
misdaad
mobiliteit
Mode
muziek
natuur
navigatie
Nvidia
onderwijs
onderzoek
ontwerp
OpenAI
opslag
Optiek
optische
Opus
organisatie
Organoïden
Plantd
privacy
Project Starline
quantum
quantumcomputing
regeneratief
rijkdom
robot
robotica
Robots
Ruimte
samenleving
Samenleving en duurzaamheid
Schrijven
StableDiffusionXL
stem
taal
taxi
Technologie
Technology
text2music
text2videogame
toekomst
toekomst van werk
Toerisme
transport
Trends
vaste toestand
verantwoordelijk
verzending
video
virtuele werkelijkheid
vliegende auto's
voedsel
Voertuig
waterstof
web3
work
XR
zonne
Zwerm
Zwerm Organisatie
Meer nieuws

Disruptive Inspiration Daily

 

Inspire yourself with positive news.

 

 • Your daily dose of Hopamine
 • Bite-size inspiration & education
 • Spot opportunities where others see threats
 • Prime your mind with positive future perspectives
 • Stay relevant in our fast-changing world

 

 

Sign up for Disruptive Inspiration Daily

 

 

No spam, just FREE quality content 👍
Cancel your subscription at any time.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience's specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

 • Kies een Keynote *
 • Keynote Bundel (Optioneel)
 • Datum *
  DD dash MM dash JJJJ
 • Tijdslot Keynote *
 • Persoonlijke informatie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

 • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.