Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Google teast slimme bril die taal in realtime kan vertalen

Go Digital

Wat is er gebeurd? Google CEO Sundar Pichai heeft woensdag een prototype aangekondigd voor een nieuw type slimme bril die in staat is om taal in real-time te vertalen. De glazen, nog in ontwikkeling, zouden levende vertalingen aan de drager voorstellen terwijl iemand spreekt. Dit zou een enorme doorbraak kunnen betekenen voor dove mensen of mensen die reizen of zaken doen in het buitenland. Stel je voor dat je met gemak in een vreemd land kunt converseren!

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? De technologie is nog in ontwikkeling, maar het is gemakkelijk te zien hoe de nieuwe slimme bril van google zou kunnen worden gebruikt om menselijker te worden. Taal is zo belangrijk in ons dagelijks leven, het stelt ons in staat contact te maken met andere mensen en alle bronnen van informatie!

 

De nieuwe Google AR-bril zou live vertalingen met ondertitels aan de drager presenteren terwijl iemand spreekt. Personen die reizen of zaken doen in het buitenland zouden enorm veel baat kunnen hebben bij deze uitvinding. Maar het zal ook diegenen helpen die doof zijn of gehoorproblemen hebben. Stel je voor dat je met gemak in een vreemd land kunt converseren! De bril zou een gemakkelijke communicatie tussen mensen met verschillende talen mogelijk maken en barrières helpen doorbreken.

 

De nieuwe slimme bril van Google kan ook op andere manieren worden gebruikt om mensen te helpen met elkaar in contact te komen. De bril zou bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt om live vertalingen van borden en menu's te bieden aan mensen met een visuele handicap. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Wat denk jij? Zou jij de nieuwe slimme bril van Google dragen? Laat het ons weten in de commentaren!

 


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij