Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Google teast slimme bril die taal in realtime kan vertalen

Go Digital

Wat is er gebeurd? Google CEO Sundar Pichai heeft woensdag een prototype aangekondigd voor een nieuw type slimme bril die in staat is om taal in real-time te vertalen. De glazen, nog in ontwikkeling, zouden levende vertalingen aan de drager voorstellen terwijl iemand spreekt. Dit zou een enorme doorbraak kunnen betekenen voor dove mensen of mensen die reizen of zaken doen in het buitenland. Stel je voor dat je met gemak in een vreemd land kunt converseren!

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? De technologie is nog in ontwikkeling, maar het is gemakkelijk te zien hoe de nieuwe slimme bril van google zou kunnen worden gebruikt om menselijker te worden. Taal is zo belangrijk in ons dagelijks leven, het stelt ons in staat contact te maken met andere mensen en alle bronnen van informatie!

 

De nieuwe Google AR-bril zou live vertalingen met ondertitels aan de drager presenteren terwijl iemand spreekt. Personen die reizen of zaken doen in het buitenland zouden enorm veel baat kunnen hebben bij deze uitvinding. Maar het zal ook diegenen helpen die doof zijn of gehoorproblemen hebben. Stel je voor dat je met gemak in een vreemd land kunt converseren! De bril zou een gemakkelijke communicatie tussen mensen met verschillende talen mogelijk maken en barrières helpen doorbreken.

 

De nieuwe slimme bril van Google kan ook op andere manieren worden gebruikt om mensen te helpen met elkaar in contact te komen. De bril zou bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt om live vertalingen van borden en menu’s te bieden aan mensen met een visuele handicap. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Wat denk jij? Zou jij de nieuwe slimme bril van Google dragen? Laat het ons weten in de commentaren!

 


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op Disruptive Inspiration Daily

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.