Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Google’s nieuwe technologie kan je lichaamstaal lezen zonder camera’s

Google’s nieuwe technologie kan je lichaamstaal lezen zonder camera’s

 

Wat is er gebeurd?

Als je dacht dat Google’s surveillance mogelijkheden al griezelig waren, worden ze nu nog griezeliger. De techgigant heeft een nieuw AI-systeem ontwikkeld dat je lichaamstaal kan lezen en kan voorspellen wat je daarna gaat doen, zonder dat daar camera’s voor nodig zijn. Dat klopt, de nieuwe technologie van Google kan de manier waarop u beweegt interpreteren, van de kleinste trekjes van uw vingers tot de kleinste verschuiving in uw lichaamshouding, en die informatie gebruiken om uw bedoelingen te voorspellen. En dat allemaal dankzij een kleinigheidje dat Project Soli heet.

 

Lees het hele artikel hier: https://bit.ly/3q9KioK

 

Waarom is dit belangrijk?

Wat als uw computer besluit geen meldingsgeluidje te laten horen omdat hij merkt dat u niet achter uw bureau zit? Wat als uw tv zou zien dat u de bank verliet om de voordeur te openen, Netflix automatisch zou pauzeren en het afspelen zou hervatten wanneer u weer ging zitten? Wat als onze computers meer sociale signalen van onze bewegingen zouden aannemen en zouden leren om meer attente metgezellen te zijn? Het klinkt futuristisch en misschien een beetje invasief, een computer die alles wat je doet in de gaten houdt? Maar het is minder griezelig als je weet dat deze technologieën niet afhankelijk zijn van een camera om te zien waar je bent en wat je doet. In plaats daarvan gebruiken ze radar. Google’s Advanced Technology and Products-divisie, beter bekend als ATAP, de afdeling die achter buitenissige projecten zoals een aanraakgevoelig spijkerjack zit, heeft het afgelopen jaar onderzocht hoe computers radar kunnen gebruiken om onze behoeften of bedoelingen te begrijpen en vervolgens op gepaste wijze op ons te reageren. Onlangs werden radarsensoren ingebouwd in de tweede generatie Nest Hub smart display om de bewegingen en ademhalingspatronen te detecteren van de persoon die ernaast slaapt. Het apparaat kon de slaap van de persoon bijhouden zonder dat hij een smartwatch hoefde om te doen.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.