Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Intel ontwerpt een nieuwe crypto mining chip die ‘1000 keer beter’ is dan huidige processoren

Intel ontwerpt een nieuwe crypto mining chip die ‘1000 keer beter’ is dan huidige processoren

 

Wat is er gebeurd?

Het delven van cryptocurrency is een rekenintensief proces dat krachtige hardware vereist. Met de stijgende populariteit van Bitcoin en andere cryptocurrencies, gebruiken miners steeds meer hardware om munten te delven. Dit heeft geresulteerd in een tekort aan grafische kaarten, aangezien mijnwerkers ze inpikken om te gebruiken voor hun rigs. Om dit probleem aan te pakken, heeft Intel een nieuwe chip ontworpen, speciaal voor crypto-delving. De “blockchain accelerator”-chip zou ook energie-efficiënter zijn, een van de grootste punten van kritiek op crypto. Intels nieuwe chip zou 1000 keer beter zijn dan het huidige aanbod. Of deze bewering waar is valt nog te bezien, maar het is zeker een interessante ontwikkeling in de wereld van crypto mijnbouw.

 

Lees het originele artikel hier: https://bit.ly/34B8iKd

 

Waarom is dit belangrijk?

De milieuproblemen achter crypto mijnbouw zijn al lang gedocumenteerd. Volgens een analyse van de Universiteit van Cambridge zou de impact van Bitcoin op het milieu groter zijn dan die van heel Nederland. “We zijn ons ervan bewust dat sommige blockchains een enorme hoeveelheid rekenkracht vereisen, wat zich helaas vertaalt in een immense hoeveelheid energie. Onze klanten vragen om schaalbare en duurzame oplossingen, daarom richten we onze inspanningen op het realiseren van het volledige potentieel van blockchain door de meest energie-efficiënte computertechnologieën op schaal te ontwikkelen,” schreef senior vice president Raja M. Koduri. De fabrikant kondigde aan dat de “blockchain accelerator” later dit jaar zal worden verscheept, zeggende dat de technologie “het potentieel heeft om iedereen in staat te stellen eigenaar te zijn van een groot deel van de digitale inhoud en diensten die ze creëren” als mensen “het tijdperk van metaverse en Web 3.0 inluiden”.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.