Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Kunstmatige neuronen gaan quantum met fotonische schakelingen

Kunstmatige neuronen gaan quantum met fotonische schakelingen

Wat is er gebeurd?

Onderzoekers van de Universiteit van Wenen, de Italiaanse Nationale Onderzoeksraad en de Politecnico di Milano hebben een quantum-memristor gedemonstreerd. Het kwantumapparaat werkt volgens hetzelfde principe als een conventionele geheugenweerstand, maar werkt op kwantumtoestanden.

Onderzoekers van het MIT, de Universiteit van Wenen en de Oostenrijkse Academie van Wetenschappen hebben een optisch netwerk gedemonstreerd dat gebaseerd is op een quantum-memristor. De schakeling maakt gebruik van licht dat zich voortplant langs golfgeleiders die met een laser zijn aangebracht op glazen substraten en worden geleid door een superpositie van meerdere paden.

Waarom is dit belangrijk?

Quantumcomputing is een opkomende technologie met het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de informatieverwerking en -verwerking door gebruik te maken van quantummechanische verschijnselen zoals superpositie en verstrengeling om gegevens te bewerken met een veel hogere snelheid dan met klassieke computers. Kwantumcomputers vereisen echter specifieke hardware die nog niet beschikbaar is, en daarom zijn zij beperkt tot bepaalde taken.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.