Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Kunstmatige neuronen gaan quantum met fotonische schakelingen

Kunstmatige neuronen gaan quantum met fotonische schakelingen

Wat is er gebeurd?

Onderzoekers van de Universiteit van Wenen, de Italiaanse Nationale Onderzoeksraad en de Politecnico di Milano hebben een quantum-memristor gedemonstreerd. Het kwantumapparaat werkt volgens hetzelfde principe als een conventionele geheugenweerstand, maar werkt op kwantumtoestanden.

Onderzoekers van het MIT, de Universiteit van Wenen en de Oostenrijkse Academie van Wetenschappen hebben een optisch netwerk gedemonstreerd dat gebaseerd is op een quantum-memristor. De schakeling maakt gebruik van licht dat zich voortplant langs golfgeleiders die met een laser zijn aangebracht op glazen substraten en worden geleid door een superpositie van meerdere paden.

Waarom is dit belangrijk?

Quantumcomputing is een opkomende technologie met het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de informatieverwerking en -verwerking door gebruik te maken van quantummechanische verschijnselen zoals superpositie en verstrengeling om gegevens te bewerken met een veel hogere snelheid dan met klassieke computers. Kwantumcomputers vereisen echter specifieke hardware die nog niet beschikbaar is, en daarom zijn zij beperkt tot bepaalde taken.

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij