Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Mayflower autonoom schip zal tweede oceaanoversteek wagen met AI kapitein

Mayflower autonoom schip zal tweede oceaanoversteek wagen met AI kapitein

 

Wat is er gebeurd?

Het autonome Mayflower-schip is nu klaar voor zijn tweede poging om de Atlantische Oceaan over te steken van Plymouth, Verenigd Koninkrijk, naar Plymouth, Massachusetts, zonder de hulp van een mens aan boord. Het autonome schip is geïntegreerd met IBM's AI Captain, het digitale brein van de operatie dat de Mayflower in staat stelt zijn eigen koers over de oceaan te bepalen.

 

 

Waarom is dit belangrijk?

Dit is een belangrijke ontwikkeling omdat zij kan leiden tot een ruimer gebruik van autonome schepen in de toekomst. Autonome schepen hebben het potentieel om het aantal ongevallen op zee te verminderen, de emissies te verlagen en de efficiëntie te verbeteren. Er moeten echter nog enkele hordes worden genomen voordat autonome schepen werkelijkheid kunnen worden.

 

Ten eerste moeten autonome schepen worden uitgerust met betrouwbare sensoren en AI-systemen die onder alle omstandigheden veilig kunnen navigeren. Bovendien moet er een manier zijn om ervoor te zorgen dat autonome schepen naadloos naast door mensen bediende schepen kunnen opereren. Maar als deze uitdagingen kunnen worden overwonnen, kunnen autonome schepen een revolutie ontketenen in het zeevervoer.

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij