Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Mayflower autonoom schip zal tweede oceaanoversteek wagen met AI kapitein

Mayflower autonoom schip zal tweede oceaanoversteek wagen met AI kapitein

 

Wat is er gebeurd?

Het autonome Mayflower-schip is nu klaar voor zijn tweede poging om de Atlantische Oceaan over te steken van Plymouth, Verenigd Koninkrijk, naar Plymouth, Massachusetts, zonder de hulp van een mens aan boord. Het autonome schip is geïntegreerd met IBM’s AI Captain, het digitale brein van de operatie dat de Mayflower in staat stelt zijn eigen koers over de oceaan te bepalen.

 

 

Waarom is dit belangrijk?

Dit is een belangrijke ontwikkeling omdat zij kan leiden tot een ruimer gebruik van autonome schepen in de toekomst. Autonome schepen hebben het potentieel om het aantal ongevallen op zee te verminderen, de emissies te verlagen en de efficiëntie te verbeteren. Er moeten echter nog enkele hordes worden genomen voordat autonome schepen werkelijkheid kunnen worden.

 

Ten eerste moeten autonome schepen worden uitgerust met betrouwbare sensoren en AI-systemen die onder alle omstandigheden veilig kunnen navigeren. Bovendien moet er een manier zijn om ervoor te zorgen dat autonome schepen naadloos naast door mensen bediende schepen kunnen opereren. Maar als deze uitdagingen kunnen worden overwonnen, kunnen autonome schepen een revolutie ontketenen in het zeevervoer.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.