Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

MIT-onderzoekers maken een AI-gestuurd instrument om de toekomst te voorspellen

MIT-onderzoekers maken een AI-gestuurd instrument om de toekomst te voorspellen

 

Wat is er gebeurd?

Voor het doen van voorspellingen met behulp van tijdreeksgegevens zijn doorgaans verscheidene gegevensverwerkingsstappen vereist en moet gebruik worden gemaakt van complexe algoritmen voor machinaal leren, die niet toegankelijk zijn voor niet-deskundigen. Een team van MIT-onderzoekers heeft echter een gebruiksvriendelijke interface gecreëerd die niet-deskundigen helpt voorspellingen te doen aan de hand van gegevens die in de loop van de tijd zijn verzameld.

Waarom is dit belangrijk?

Het instrument, dat Forecast wordt genoemd, kan mensen in uiteenlopende beroepen helpen betere voorspellingen te doen met behulp van tijdreeksgegevens. Hierbij kan het gaan om het voorspellen van het weer voor morgen, het voorspellen van toekomstige aandelenkoersen, het identificeren van gemiste verkoopkansen in de detailhandel of het inschatten van het risico van een patiënt op het ontwikkelen van een ziekte.

 

Wat maakt Forecast anders dan andere voorspellingsinstrumenten?

Forecast is uniek omdat het gebruikers in staat stelt voorspellingen te doen zonder eerst complexe machine-learning algoritmen te hoeven begrijpen. De interface is ook zo ontworpen dat hij gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken is, zelfs voor mensen die geen expert zijn in gegevensanalyse.

 

Hoe werkt Voorspelling?

Voorspelling werkt door gegevens van een tijdreeks te nemen en deze op te splitsen in afzonderlijke waarnemingen. Vervolgens gebruikt het deze gegevens om een machine-learning algoritme te trainen, dat kan worden gebruikt om voorspellingen te doen over de toekomst. Via de interface kunnen gebruikers hun eigen gegevens invoeren, of gegevens gebruiken die vooraf in het instrument zijn geladen

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.