Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

De toekomst van computergebruik: Hoe Mixed Reality de manier verandert waarop we met technologie omgaan

De toekomst van computergebruik: Hoe Mixed Reality de manier verandert waarop we met technologie omgaan

Stel je voor dat je wakker wordt in het jaar 2030

Het is 2030 en de manier waarop we met technologie omgaan is drastisch veranderd. Mixed reality-apparaten zijn gemeengoed geworden, en ze hebben de manier veranderd waarop we naar de wereld kijken. Met mixed reality kunt u nu realistische, interactieve 3D-objecten projecteren in uw reële omgeving. Dit heeft veel fysieke apparaten overbodig gemaakt, waaronder televisie- en computerschermen. In deze toekomstvisie wordt alles bestuurd door virtuele hardware die zich in onze omgeving bevindt.

 

Ongelooflijke foto-realistische mixed reality apparaten

De introductie van ongelooflijke fotorealistische mixed reality-apparaten, die lichtdeeltjes (fotonen) rechtstreeks op je netvlies projecteren om realistische en interactieve virtuele 3D-objecten in je reële omgeving te projecteren, heeft heel wat fysieke en technologische apparaten overbodig gemaakt. Zo werden rond 2025 televisie- en computerschermen virtuele schermen die rechtstreeks in je ogen werden geprojecteerd, en veel van de fysieke hardware-apparaten die onze omgeving controleerden, werden virtueel.

De schermen van tablets en smartphones worden nu rechtstreeks in je oog geprojecteerd, en de verwerking gebeurt in de cloud, zodat ze al een paar jaar geleden overbodig zijn geworden. Nu heeft u zelfs (net als de meeste andere mensen in de wereld) een persoonlijk holografisch communicatie-apparaat (de HCD heeft ongeveer vijf jaar geleden de smartphones vervangen). Het voelt zo anders om nu met je HCD te werken omdat het heel intuïtief en natuurlijk aanvoelt. Het apparaat zelf is bijna gevirtualiseerd en gedematerialiseerd en in plaats van een brok iets dat we in onze zak moeten dragen, zijn onze HCD’s veel stijlvoller.

 

google-glasses-translate-language-christan-kromme-speaker-futurist

Rechtstreeks geprojecteerd in je oog

Degene die volgend seizoen uitkomen, omvatten HCD’s die verborgen zijn als onderdeel van stijlvolle brillen, mode, en zelfs juwelen. Moderne HCD’s projecteren lichtdeeltjes recht in uw ogen, met als resultaat dat u holografische 3D-objecten in virtual reality geprojecteerd ziet, die naadloos overgaan in uw fysieke werkelijkheid. De projecties zijn zo echt dat je soms niet eens meer het verschil kunt onderscheiden tussen holografische objecten en echte fysieke objecten, tenzij je daarvoor kiest.

 

Deze holografische objecten variëren van virtuele monitoren en TV-schermen die praktische informatie weergeven tot dertig meter hoge dinosaurussen die gewoon voor de lol in je achtertuin rondlopen. Wij kunnen met deze virtuele objecten interageren alsof het echte objecten zijn, maar dan met de eindeloze extra interactiemogelijkheden die virtuele objecten bieden. Het beste van deze communicatieapparatuur is dat we er niet mee communiceren zoals we dat vroeger met onze smartphones deden, toen het scherm van onze smartphone het medium was. Met deze nieuwe HCD’s kunnen we communiceren met andere mensen over de hele wereld alsof ze echt naast ons staan van vlees en bloed, zodat het apparaat zelf (de technologie) niet meer tussen ons in staat.

 

microsoft-hololens-medical-studies-copy-christan-kromme-speaker-futurist

 

Technologie wordt natuurlijker

Ik geloof dat de technologie de grootste invloed op de mensen en de samenleving zal hebben wanneer zij zo natuurlijk wordt. De communicatie-apparatuur geeft een complete holografische wereld weer op onze fysieke wereld, die mensen alleen kunnen zien als hun apparaat is ingeschakeld. Deze holografische wereld kan universeel zijn, of volledig worden afgestemd op individuele behoeften en voorkeuren. Via deze holografische apparaten kunt u bijvoorbeeld gebouwen zien die er nog niet staan of mensen die virtueel uw stad bezoeken vanaf de andere kant van de wereld.

 

Deel volledig meeslepende ervaringen

Het is nu mogelijk om volledig meeslepende ervaringen te delen waarbij bijna al je zintuigen aan bod komen. U kunt uw ervaringen met een communicatietoestel op het hoofd opnemen in ultrahoge resolutie. Wat je ziet, hoort en ruikt is een ervaring die kan worden vastgelegd en gedeeld op de manier waarop mensen in het begin van de eenentwintigste eeuw video’s deelden op YouTube. Mensen kunnen uw ervaringen “beleven” alsof het hun eigen ervaringen zijn, en u kunt ook die van hen “beleven”. Omdat er zoveel zintuigen bij betrokken zijn, geloven je hersenen dat je deze VR-opnamen echt beleeft, en dat heeft ons allemaal een heel nieuw perspectief op het leven gegeven. Je kunt nu bijna alles beleven wat je je maar kunt voorstellen.

 

Als iemand het aan den lijve heeft ondervonden en het online heeft gedeeld, kan jij het ook. Live-uitzendingen zijn ook verbeterd. U kunt uw aanwezigheid of ervaring ook in real time delen met andere mensen, zoals een live uitzending. Het begon een paar jaar geleden met livestreaming op sociale platforms en is van daaruit gegroeid. Stelt u zich eens voor dat u kunt ervaren wat een nummer één voetballer ervaart tijdens een wereldbekerwedstrijd, dat u de ervaring in real time beleeft, en in het moment leeft! Livestreams hebben nog meer impact dan opnames omdat iemand anders het op hetzelfde moment meemaakt. In feite kunnen er miljoenen mensen zijn die op hetzelfde moment precies dezelfde ervaring hebben.

 

Het kan alles veranderen

Net zoals een menigte in een sportstadion de sfeer en de kracht van een groep voelt, zal AR/VR hetzelfde kunnen doen en deze gedeelde ervaringen krachtiger en emotioneler kunnen maken. Wil je het leven van een rockster leiden? Misschien wil je het leven van een atleet of een filmster uitproberen? Stem dan af en test het uit! Gedeelde ervaringen en “virtueel aanwezig zijn” is zo plezierig; het is niet alleen geweldig vermaak, maar het is ook een krachtig leermiddel dat gemakkelijk wordt vergeten.

Bedenk hoe deze gedeelde ervaring ons de kans geeft om ook negatieve ervaringen uit te bannen. Stel je voor dat we het leven, de ervaringen en de interacties konden ervaren van andere mensen die het moeilijker hebben dan wij. Dingen kunnen zo anders zijn. Stel je eens voor hoe het zou zijn om tot een minderheid te behoren, een onbegrepen groep te zijn, of misschien wordt je wel gepest of in de maling genomen? Dan heb je ineens de kans om te delen hoe het is om je leven te leven. Je zou mensen het leven vanuit een ander gezichtspunt kunnen laten zien. Het kan alles veranderen.

 

Stelt u zich de kracht voor die het werkelijk delen van ervaringen zou kunnen hebben op onze vaardigheden en ons vermogen om model te staan voor en te leren van de besten van de besten. Met deze technologie kunt u zich afstemmen op de beste persoon in het veld en echt zien en voelen hoe zij doen wat zij doen. Als u iets nieuws wilt leren, hoeft u zich alleen maar af te stemmen op de ervaring of de aanwezigheid van iemand die de allerbeste is op dit specifieke gebied.

 

google-microled-raxium-christan-kromme-speaker-futurist

 

On-demand deskundigen

Met de VR-technologie van 2030 zijn zoveel zintuigen betrokken, dat je hersenen veel actiever en meer betrokken zijn. Dat betekent dat u veel sneller kunt leren dan wanneer u er alleen maar over leest of een video bekijkt. Je kunt het leven omdat je hersenen denken dat je eigen lichaam het al doet. Je neurale netwerken in je hersenen lichten als een gek op en beginnen de diep ingeprente leerpatronen op te bouwen. Als je de neurale patronen van een topvoetballer/muzikant/skiër/tennisprof hebt ervaren, zijn je hersenen al bekabeld om nieuwe verbindingen aan te gaan. Je hebt de ervaring voor de eerste keer op de juiste manier beleefd. Natuurlijk moet je nog steeds oefenen omdat je je lichaam moet conditioneren, maar je zult een enorm voordeel hebben.

 

Aanwezigheid op afstand

Stel je voor dat je nog een stap verder zou kunnen gaan. Wat als je je niet alleen zou kunnen afstemmen op de ervaringen van mensen, maar ook op de ervaringen van een robot? Het is niet zo vergezocht. Je kunt al afstemmen op de zintuigen van een drone die over de Grand Canyon vliegt. Wat als jij de raket kon worden die op tournee gaat naar de maan? Of u kunt zich afstemmen op een lopende robot en een afgelegen of gevaarlijke plaats op aarde bezoeken, onder de zee reizen, de diepe afgrond in de Atlantische oceaan verkennen, of met de vissen zwemmen op een koraalrif?

 

utodesk_stills_02_1920x1080_v02-1024x576-christan-kromme-speaker-futurist

 

Conclusie

Augmented reality en mixed reality zullen het onderscheid tussen de fysieke wereld en de virtuele wereld doen vervagen. Wij zullen ons tot de digitale wereld op dezelfde wijze verhouden als tot de werkelijkheid. De manier waarop wij met technologie omgaan zal drastisch veranderen en de informatica zoals wij die kennen zal een integrerend deel van ons dagelijks leven worden. Het is een ongelooflijk opwindende tijd om te leven en getuige te zijn van de geboorte van een nieuw tijdperk in de informatica. 2030 zal hier zijn voor we het weten, en gemengde realiteit zal de weg wijzen.

 

 

Denkt u dat mixed reality zal leiden tot een meer verbonden wereld? Of denkt u dat het een averechts effect zal hebben en ertoe zal leiden dat mensen zich terugtrekken in hun eigen kleine digitale wereld? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.