Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Nieuwe AI-chip herbedraadt zichzelf om continu te leren, net als een menselijk brein

Nieuwe AI-chip herbedraadt zichzelf om continu te leren, net als een menselijk brein

 

Wat is er gebeurd?

Onderzoekers hebben een op de hersenen geïnspireerde computerchip gemaakt die de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie op menselijk niveau zou kunnen transformeren. Een team van de Purdue-universiteit in de VS heeft een innovatief circuit gedemonstreerd dat in staat is zichzelf opnieuw te bedraden terwijl het leert, net als het menselijk brein. De professor onthult: “We hebben nu een kunstmatig platform gecreëerd waarop machines gedurende hun hele leven kunnen leren.

 

Lees het artikel: https://bit.ly/34Og1Eb

 

Waarom is dit belangrijk?

Het is geen geheim dat kunstmatige intelligentie steeds geavanceerder wordt. Maar een nieuwe AI-chip, ontwikkeld door onderzoekers van de Purdue-universiteit in de VS, is misschien wel de indrukwekkendste vooruitgang tot nu toe. De chip, die is gemodelleerd naar het menselijk brein, kan zichzelf eigenlijk opnieuw bedraden om continu te leren – net als een mens! Dit zou grote dingen kunnen betekenen voor de toekomst van de ontwikkeling van AI. “De hersenen van levende wezens kunnen voortdurend leren gedurende hun hele levensduur. Wij hebben nu een kunstmatig platform gecreëerd voor machines om gedurende hun hele leven te leren,” zei Shriram Ramanathan, een professor aan de School of Materials Engineering van Purdue University. “Als we een computer of een machine willen bouwen die geïnspireerd is door het brein, dan willen we dienovereenkomstig de mogelijkheid hebben om de chip voortdurend te programmeren, te herprogrammeren en te veranderen.” Een studie waarin de doorbraak wordt beschreven en die is gepubliceerd in het tijdschrift Science, beschrijft in detail hoe de chip in staat is de onderliggende hardware te optimaliseren om nieuwe uitdagingen aan te gaan wanneer die zich voordoen. De ai chip was ook in staat te functioneren als een “grow when required” (GWR) neuraal netwerk, waardoor het kan groeien en krimpen afhankelijk van de omvang van de taak. Hierdoor wordt de efficiëntie van de chip geoptimaliseerd op een manier waartoe conventionele chips niet in staat zijn en kan de chip “kiezen” welke schakelingen het meest geschikt zijn om problemen aan te pakken.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.