Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Nieuwe kwantumopslagtechniek kan kwantumnetwerken mogelijk maken

Nieuwe kwantumopslagtechniek kan kwantumnetwerken mogelijk maken

 

Wat is er gebeurd?

Ingenieurs van Caltech hebben een aanpak ontwikkeld voor kwantumopslag. Het zou de weg kunnen helpen effenen voor de ontwikkeling van grootschalige optische kwantumnetwerken. Het nieuwe systeem berust op nucleaire spins – het impulsmoment van de atoomkern dat collectief als een spingolf oscilleert. Deze collectieve oscillatie ketent effectief verschillende atomen om informatie op te slaan.

 

Lees het oorspronkelijke artikel: https://bit.ly/3sazzMe

 

Waarom is dit belangrijk?

Kwantumnetwerken zijn een veelbesproken onderwerp in de wereld van de fysica, en niet zonder reden. Als het kan worden geperfectioneerd, zou het een manier van communiceren kunnen bieden met absolute veiligheid. Maar er is één groot probleem: kwantumnetwerken hebben een manier nodig om gegevens op te slaan, en de huidige methoden zijn verre van perfect. Onderzoekers hebben nu een nieuwe opslagtechniek bedacht waarmee kwantumnetwerken eindelijk werkelijkheid zouden kunnen worden. Deze kwantuminternetwerken zouden kwantumcomputers met elkaar verbinden via een systeem dat op kwantum- in plaats van op klassiek niveau werkt. Net als bij klassieke computers zouden ingenieurs meerdere kwantumcomputers met elkaar willen kunnen verbinden om gegevens te delen en samen te werken, zodat een “kwantum-internet” ontstaat. Dit zou de deur openen naar verschillende toepassingen, waaronder de mogelijkheid om berekeningen op te lossen die te groot zijn om door een enkele kwantumcomputer te worden verwerkt, en de totstandbrenging van onbreekbaar veilige communicatie met behulp van kwantumcryptografie.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.