Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Nieuwe kwantumtechnologie maakt opladen elektrische auto net zo snel als benzine pompen

Nieuwe kwantumtechnologie maakt opladen elektrische auto net zo snel als benzine pompen

 

Wat is er gebeurd?

We weten allemaal hoe het werkt: ‘s nachts uw elektrische auto inpluggen en hopen dat hij tegen de ochtend volledig opgeladen is. Maar wat als er een manier was om je auto in minuten op te laden in plaats van uren? Dat is waar kwantum laden om de hoek komt kijken. Kwantumlading is een nieuwe technologie die het potentieel heeft om een revolutie teweeg te brengen in de sector van de elektrische voertuigen. Door gebruik te maken van kwantummechanica kan kwantumlading energie veel efficiënter overbrengen dan traditionele methoden. Dit betekent dat elektrische voertuigen kunnen worden opgeladen in een fractie van de tijd die nu nodig is.

 

 

Waarom is dit belangrijk?

Quantumcharging kan een enorme impact hebben op de markt voor elektrische voertuigen, waardoor deze beter kunnen concurreren met traditionele benzine- en dieselvoertuigen. Kwantumlading zal de oplaadtijd van elektrische voertuigen terugbrengen van tien uur tot drie minuten. Of het nu gaat om fotovoltaïsche energie of kernfusie, vroeg of laat moet de menselijke beschaving overschakelen op hernieuwbare energiebronnen. Dit wordt onvermijdelijk geacht gezien de alsmaar groeiende energiebehoefte van de mensheid en de eindigheid van fossiele brandstoffen. Er is dan ook veel onderzoek verricht naar de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen, waarvan de meeste gebruik maken van elektriciteit als voornaamste energiedrager. Om dit probleem aan te pakken, zochten wetenschappers naar antwoorden in het mysterieuze domein van de kwantumfysica. Hun zoektocht heeft geleid tot de ontdekking dat kwantumtechnologieën nieuwe mechanismen kunnen beloven om batterijen sneller op te laden. Een dergelijk concept van “kwantumbatterij” is voor het eerst voorgesteld in een baanbrekend artikel dat in 2012 is gepubliceerd door Alicki en Fannes. Er werd getheoretiseerd dat kwantumhulpbronnen, zoals verstrengeling, kunnen worden gebruikt om het oplaadproces van de batterij enorm te versnellen door alle cellen in de batterij tegelijkertijd op een collectieve manier op te laden.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.