Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

NVIDIA’s nieuwe technologie kan een set foto’s 1000 keer sneller omzetten in 3D-scènes

NVIDIA’s nieuwe technologie kan een set foto’s 1000 keer sneller omzetten in 3D-scènes

Wat is er gebeurd?

De nieuwe Instant NeRF-technologie van Nvidia kan een reeks foto’s in enkele seconden omzetten in 3D-scènes. De technologie maakt gebruik van neurale rendering om realistische 3D-modellen te creëren op basis van 2D-input, wat betekent dat zij modellen van objecten en omgevingen in de echte wereld kan creëren op basis van foto’s. NVidia’s NeRF is ook in staat om beelden van deze scènes in milliseconden te renderen, waardoor het ideaal is voor het creëren van real-time 3D-toepassingen, zoals videogames en virtual reality-ervaringen. Nvidia heeft gezegd dat Instant NeRF later dit jaar beschikbaar zal zijn voor ontwikkelaars.

 

 

Waarom is dit belangrijk?

Deze technologie heeft een aantal potentiële toepassingen in zowel de spel- als de bedrijfssector. In de spelletjessector zou NeRF kunnen worden gebruikt om realistische 3D-werelden voor videospelletjes te creëren. Hierdoor zouden ontwikkelaars meer meeslepende en realistische spelervaringen kunnen creëren. In de bedrijfs- en amusementssector zou NeRF kunnen worden gebruikt voor toepassingen als virtuele realiteit en augmented reality. Dit zou bedrijven in staat stellen realistischer en levensechter trainingssimulaties en -ervaringen voor hun werknemers te creëren.

 

Wat betekent dit voor de toekomst? Deze nieuwe technologie betekent een aanzienlijke vooruitgang in Nvidia’s 3D rendering capaciteiten. Het is waarschijnlijk dat de NeRF-technologie de komende jaren steeds populairder zal worden bij ontwikkelaars van 3D-inhoud in de spel- en bedrijfssector. Zo heeft Nvidia’s Instant NeRF-technologie het potentieel om de manier te veranderen waarop we omgaan met 3D-toepassingen en zou zij een grote impact kunnen hebben op de creatie van door de gebruiker gegenereerde fotorealistische 3D-inhoud. Met de komst van deze door Ai-technologie aangedreven technologie kunnen “gewone mensen nu goedkoop en snel geavanceerde 3D-modellen construeren en ontwikkelen. Het maken van 3D avatars, game characters of 3D AR productpresentaties wordt een fluitje van een cent.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.