Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

OpenAI brengt een kunstmatige intelligentie-tool uit die een beeld kan produceren uit tekst

OpenAI heeft een kunstmatige intelligentie-tool vrijgegeven die een volledig beeld kan produceren uit een tekstbeschrijving – of zelfs nieuwe hoeken kan creëren voor bestaande beelden

 

Wat is er gebeurd?

Onderzoekers van OpenAI hebben een nieuw systeem gecreëerd dat een volledig beeld kan produceren, onder meer van een astronaut die een paard berijdt, op basis van een eenvoudige eenvoudige Engelse zin. De tweede generatie van de tekst-naar-beeld AI, bekend als DALL-E 2, is in staat realistische beelden en kunstwerken te creëren met een hogere resolutie dan zijn voorganger. Dit nieuwe AI-hulpmiddel is een update van het oorspronkelijke DALL-E-systeem van OpenAI, dat alleen beelden met een lagere resolutie kon genereren. Met DALL-E 2 heeft het team de grenzen opgezocht van wat de AI kan doen met tekstinvoer. DALL-E 2 kan niet alleen beelden vanuit het niets creëren, maar ook het gezichtspunt van een beeld veranderen, zodat het lijkt alsof je er vanuit een andere hoek naar kijkt.

 

Waarom is dit belangrijk?

Het OpenAI-team gelooft dat deze technologie kan worden gebruikt om mensen te helpen hun ideeën gemakkelijker over te brengen. Als u bijvoorbeeld werkt aan een ontwerp voor een nieuw product, kunt u dat gewoon aan de AI beschrijven en die genereert dan een beeld van hoe het eruitziet. Dit kan veel tijd en moeite besparen in het ontwerpproces. Wat is het volgende? Het OpenAI-team blijft werken aan het verbeteren van de nauwkeurigheid en resolutie van de beelden die door DALL-E 2 worden geproduceerd. Zij willen ook meer functies toevoegen, zoals de mogelijkheid om beelden te genereren uit 3D-modellen. OpenAI denkt dat dit soort technologie uiteindelijk kan worden gebruikt om 3D-modellen te maken van beschrijvingen in natuurlijke taal of om afbeeldingen te genereren van objecten die in de echte wereld niet bestaan. Het team is van plan het systeem te blijven verbeteren, met als uiteindelijk doel een AI te creëren die elk soort beeld of 3D-object uit de tekst kan genereren.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.