Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

"Radicale" doorbraak in zonne-energie maakt het nu mogelijk energie op te slaan tot 18 jaar

"Radicale" doorbraak in zonne-energie maakt het nu mogelijk energie op te slaan tot 18 jaar

 

Wat is er gebeurd?

Er is een "radicale" doorbraak op het gebied van zonne-energie aangekondigd, waardoor energie nu tot 18 jaar kan worden opgeslagen. Zweedse wetenschappers hebben een microchip ontworpen die zonne-energie opslaat in vloeistof, en de technologie werd met succes naar China verscheept waar zij werd omgezet in elektriciteit. Wetenschappers hopen dat deze doorbraak de weg vrijmaakt voor een nieuw tijdperk van op zonne-energie werkende elektronica en apparaten. Terwijl zonne-energie zich over de hele wereld blijft verspreiden, wedijveren ondernemers en wetenschappers nog steeds om te zien wie de meest efficiënte en effectieve manier kan vinden om zonne-energie op te slaan.

 

Lees meer diepgaande en technische info hier

 

Waarom is dit belangrijk?

Deze doorbraak in de zonne-energiesector is belangrijk omdat hij een revolutie teweeg kan brengen in de opslag van zonne-energie. Tot nu toe was een van de grootste uitdagingen bij zonne-energie het vinden van een efficiënte en effectieve manier om deze op te slaan. Deze nieuwe microchiptechnologie kan in dat opzicht een doorbraak betekenen en nieuwe mogelijkheden openen voor apparaten en toestellen die op zonne-energie werken. Als zonne-energie doeltreffend voor lange perioden kan worden opgeslagen, zou het een veel levensvatbaardere en wijdverbreide optie kunnen worden om huizen en bedrijven van energie te voorzien.

 

Wat is het volgende? Het zal interessant zijn om te zien hoe deze nieuwe zonne-opslagtechnologie zich de komende jaren zal ontwikkelen. Als het effectief en efficiënt blijkt te zijn, zou er wel eens een hausse aan zonne-energie kunnen komen, aangezien steeds meer mensen apparaten en toestellen op zonne-energie gaan gebruiken. Alleen de tijd zal het leren, maar deze doorbraak op zonnegebied is er zeker een om in de gaten te houden.

 

Heb je enige gedachten over deze doorbraak op zonne-energie? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij