Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Recordbrekende waterstof elektrolyse claimt 95% rendement

Recordbrekende waterstof elektrolyse claimt 95% rendement

Wat is er gebeurd?

Een kilogram waterstof bevat 39,4 kWh energie, maar kost gewoonlijk ongeveer 52,5 kWh energie om te produceren met de huidige commerciële elektrolyse-installaties. Het Australische bedrijf Hysata zegt dat zijn nieuwe capillair gevoede elektrolysecel die energiekosten terugbrengt tot 41,5 kWh, waarmee het efficiëntierecord wordt gebroken en het bedrijf bovendien goedkoper is in installatie en gebruik. Het bedrijf belooft binnen enkele jaren groene waterstof tegen ongeveer 1,50 US$ per kilo.

 

 

Waarom is dit belangrijk?

Hysata Corporation heeft een revolutionaire nieuwe manier ontwikkeld om waterstof uit water te produceren, waarbij dure apparatuur zoals pompen en gas-vloeistofafscheiders, die in conventionele systemen voor de productie van waterstof uit water worden gebruikt, overbodig worden. De efficiëntie van een brandstofcel kan worden verhoogd door gebruik te maken van een nieuw soort elektrodemateriaal dat is ontwikkeld door een Australisch bedrijf met de naam Hysata, waardoor de energiekosten voor de productie van waterstof in slechts enkele jaren tijd worden teruggebracht tot ongeveer 1 $/kg.

 

Hysta's nieuwe toestel zou een omwenteling teweeg kunnen brengen in de economische mogelijkheden om met behulp van elektriciteit schoon H2 uit water te produceren. Waterstofbrandstofcellen zijn een veelbelovende technologie om elektrische voertuigen van schone en efficiënte energie te voorzien.

Disruptive Inspiration Daily

The latest disruptive trends with converging technologies that will change your life!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij