Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Recordbrekende waterstof elektrolyse claimt 95% rendement

Recordbrekende waterstof elektrolyse claimt 95% rendement

Wat is er gebeurd?

Een kilogram waterstof bevat 39,4 kWh energie, maar kost gewoonlijk ongeveer 52,5 kWh energie om te produceren met de huidige commerciële elektrolyse-installaties. Het Australische bedrijf Hysata zegt dat zijn nieuwe capillair gevoede elektrolysecel die energiekosten terugbrengt tot 41,5 kWh, waarmee het efficiëntierecord wordt gebroken en het bedrijf bovendien goedkoper is in installatie en gebruik. Het bedrijf belooft binnen enkele jaren groene waterstof tegen ongeveer 1,50 US$ per kilo.

 

 

Waarom is dit belangrijk?

Hysata Corporation heeft een revolutionaire nieuwe manier ontwikkeld om waterstof uit water te produceren, waarbij dure apparatuur zoals pompen en gas-vloeistofafscheiders, die in conventionele systemen voor de productie van waterstof uit water worden gebruikt, overbodig worden. De efficiëntie van een brandstofcel kan worden verhoogd door gebruik te maken van een nieuw soort elektrodemateriaal dat is ontwikkeld door een Australisch bedrijf met de naam Hysata, waardoor de energiekosten voor de productie van waterstof in slechts enkele jaren tijd worden teruggebracht tot ongeveer 1 $/kg.

 

Hysta’s nieuwe toestel zou een omwenteling teweeg kunnen brengen in de economische mogelijkheden om met behulp van elektriciteit schoon H2 uit water te produceren. Waterstofbrandstofcellen zijn een veelbelovende technologie om elektrische voertuigen van schone en efficiënte energie te voorzien.

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.