Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Tesla bouwt een robotaxi zonder stuur of pedalen

Tesla bouwt een robotaxi zonder stuur of pedalen

Wat is er gebeurd?

Tesla is van plan om in 2024 een “speciale robotaxi” te lanceren zonder stuur of pedalen. Deze aankondiging werd gedaan door CEO Elon Musk tijdens de driemaandelijkse earnings call van het bedrijf op woensdag. Het voertuig zal volgens Musk “sterk geoptimaliseerd zijn voor autonomie”, en het hangt ervan af of het bedrijf in de komende twee jaar het werk aan zijn volledige zelfrij-stack afrondt.

 

 tesla-robot-taxi-christan-kromme-speaker-futurist.

 

Waarom is dit belangrijk?

Dit is een belangrijke ontwikkeling in de wereld van mobiliteit als een dienst. De plannen van Tesla voor robotaxi’s wijzen op een toekomst waarin autonome voertuigen worden gebruikt als onderdeel van een gedeeld mobiliteitsnetwerk, waarbij passagiers vervoersdiensten op aanvraag krijgen aangeboden. Dit zou een belangrijke verschuiving betekenen ten opzichte van het huidige model van autobezit, en het zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor steden en vervoerssystemen.

 

Wat is het volgende? Het valt nog te bezien hoe de robotaxiplannen van Tesla zich zullen ontvouwen. De onderneming staat voor grote uitdagingen op het gebied van technologie, regelgeving en infrastructuur. Maar als Tesla deze obstakels kan overwinnen, kan het het transportlandschap op een belangrijke manier veranderen. Blijf op de hoogte voor meer updates als dit verhaal zich ontwikkelt.

 

Heeft u enige gedachten over Tesla’s robotaxi plannen? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!

 

 

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.